POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Průvodce rudly. Vyberte pro svou práci ten správný

Publikováno: 23. 7. 2020

Kdo nosí v práci těžká břemena, třeba sudy v restauraci nebo těžké balíky ve skladu, jistě dobře ví, jak skvělým vynálezem je rudl. Šetří záda, ruce a ve výsledku i čas a peníze, protože tahat se s těžkým sudem zabere rozhodně víc času než ho vézt na rudlu.

Rudl je klasický dvoukolák s nakládací plochou. Díky velkým kolům se s ním dobře manipuluje i v horším terénu a vyjede i schody. Ale není rudl jako rudl.

V prvé řadě si zkontrolujte jeho nosnost. Ta se pohybuje od 150 kg až po cca půl tuny. Rudly s větší nosností jsou zpravidla dražší, ale pokud víte, že dáte vozíku zabrat, tak se těch pár stovek navíc vyplatí.

Speciální rudly a vozíky se vyrábí například na tlakové láhve. V naší nabídce najdete jak variantu pro jednu, tak i rozšířený vozík k převážení dvou tlakových láhví současně. Tlakové bomby lze převážet i na klasickém rudlu, ale ty pro ně uzpůsobené mají lepší tvar a jsou vybaveny i bezpečnostním rámem, který zabraňuje sklouznutí láhve z vozíku.

I „klasické“ rudly mají své specifikace a vychytávky. Oblíbené jsou například rudly s rozšířenou ložnou plochou, která usnadňuje nakládání i převážení nákladu. Širší plocha umožňuje i převážení větších nákladů.

Oblíbenou variantou je univerzální rudl. Čím je univerzální? Má zvýšenou opěrnou plochu, takže s ním převezete vyšší břemena nebo ho můžete naložit více krabicemi. Opěrná plocha je navíc tvořena mřížkou, takže je náklad lépe podepírán a snáze s ním můžete manipulovat.

Stěhováci zase milují schodišťový rudl. Pokud potřebujete vyvézt ledničku po schodech do druhého patra, nebo sudy s pivem ze sklepa na bar, nenajdete lepšího pomocníka. Pro snadný přejezd přes schody je rudl vybaven systémem tří koleček, které se otáčí kolem středové osy.

Pro příležitostné použití nebo tam, kde ho budete často převážet z místa na místo je zajímavou variantou skládací rudl. Složení je jednoduché, odolnost srovnatelná s kvalitními rudly a nosnost je solidních 200 Kg. Složený se bez problémů vejde i do kufru menšího auta.

Pokud chcete rudl, který něco vydrží a víte, že s ním budete vozit těžší náklady a po horším povrchu, vyberte si model s nafukovacími koly a kovovými disky. Plastové součástky levnějších rudlů toho nevydrží zdaleka tolik.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží