Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Recyklované výplňové materiály pro ochranu zboží v krabicích

Publikováno: 9. 4. 2021

Když přepravujeme zboží v krabicích, je jasné, že některé zboží je obzvláště potřeba nějakým způsobem chránit. Můžeme si nakoupit plastové vzduchové polštářky, fixační tělíska z polystyrenu, speciální Instapack sáčky apod. To vše ale není příliš ekologické, ani levné. Určitě se vyplatí používat recyklované výplňové materiály. Výplňové materiály z recyklovaných PE fólií, kartonové střiže nebo dřevité vlny zajistí dostatečnou ochranu zboží v krabicích.

Dřevitá vlna, kartonová střiž a další

Pojďme se podívat na konkrétní recyklované výplňové materiály.

  • Dřevitá vlna. Dřevitá vlna je vhodná pro dárková balení s lahví vína, ale i pro jiné předměty. Dřevitá vlna je přírodní látka, která je velmi snadno odbouratelná a proto nezatěžuje životní prostředí. Je pružná a má tlumící účinky při otřesech. Je antistatická, hygienická. Kromě ochranné funkce je dřevitá vlna vhodná také jako dekorativní výplň například do dárkových košů, nebo do krabic s vínem.
  • Kartonová střiž. Kartonová drť je vhodná pro fixaci zboží v papírové krabici. Baleno v kartonové krabici po 5 nebo 10 kg. V níže uvedeném e-shopu koupíte kartonovou střiž, kterou si prodávající sami skartují pomocí speciálního stroje. Jedná se o perfektní recyklaci.
  • Mačkaný papír v boxu. Perforovaný a opakovaně použitelný mačkaný papír v boxu je vhodný především k fixaci zboží v zásilkách. Chrání zboží před posunem v krabici, při přepravě i skladování.
  • Použitý výplňový PE materiál. V pytlech se také prodává směs použitých, nečištěných obalových materiálů - bublinková fólie, stretch fólie, PE fólie aj. Jedná se o použitý materiál, který již není vhodný k balení, lze jej ale využít jako výplňový materiál při balení do krabic apod

 

Výběr konkrétního výplňového materiálu závisí hlavně na typu zboží, které má při přepravě chránit.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží