POZOR. Ve středu 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Řezací podložky nejen pro modeláře a domácí kutily

Publikováno: 4. 3. 2020

Řezací podložky jsou perfektní pomůckou pro modeláře nebo všechny, kdo šijí oblečení. Poskytují rovnou a spolehlivou podložku pro řezání a vodící linky zajišťují, že každý řez bude přesný.

Povrch má samosvornou funkci, takže se po řezu vždy zpětně zocelí a podložka bude vždy perfektně rovná. Nehrozí, že si podložku rozřežete. Zároveň jsou upraveny tak, aby se o ně netupily nože ani skalpely.

Na řezání, hlavně více vrstev, je lepší větší podložka o rozměru A2 nebo A3. Je stabilnější a je méně pravděpodobné, že se smekne. Nejlepší je mít jednu větší podložku pro řezání větších kusů a jednu menší (A4), když budete pracovat někde, kde je méně místa.

Na většině podložek najdete vodící linky tvořící čtverce o délce strany 1 cm. Tyto vodící linky pomáhají přesnému řezu. Podložky bez linek ani nekupujte, jsou opravdu velkou pomocí. Některé mají navíc ještě diagonální linky pro řezání pod úhlem (nejčastěji 45 a 60 stupňů) a na okrajích pravítka s milimetrovou stupnicí.

Sice ji nemůžete rozříznout, ale to neznamená, že je podložka nezničitelná. Naopak. Jsou velmi náchylné na teplotu a třeba i běžné sluneční záření může v letních měsících způsobit, že se podložka zkroutí. Na křivém povrchu a s pokřivenými vodícími linkami nic přesně neuříznete.

Rizikové je každé teplo. Nejčastěji podložku poškodí slunce, takže dávejte pozor, kde ji máte položenou. Hlavně v létě. Poškodit ji ale můžete mimoděk sami, takže pozor na položený notebook nebo hrníček s kafem.

Pozor si dejte i na rozpouštědla typu aceton. Ty agresivnější mohou podložku také poškodit nebo si s nimi minimálně smažete pomocné linky.

V nabídce máme řezací podložky základních tvarů A1, A2, A3, A4 s vodící mřížkou.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží