Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Řezačky papíru - rychlost a zaručená přesnost

Určitě to také znáte. I v dnešní online době si chcete pár fotek z dovolené vytisknout a připevnit na ledničku. Nebo jste na počítači právě vytvořili krásné pozvánky na oslavu, ale ten pravý šmrnc by jim dodala až tištěná podoba a známka nalepená na obálce. Pokud ale chcete rovný řez a aby byli všechny opravdu stejně velké, je to za pomocí nůžek, pravítka a tužky velká piplačka. A pokud nejste nadprůměrně zruční, tak se vám to nepodaří.
 

S touto situací si ale skvěle poradí řezačky papíru! Hladce, s obrovskou přesností a jednoduchou elegancí ořežou vaše fotky, pozvánky, barevné papíry na dětské skládačky nebo dokumenty na správnou velikost.

 

Před samotnou koupí byste měli mít představu, s jak velkými papíry budete nejčastěji pracovat. Mohlo by se zdát, že řezačka na velikost A4 musí naprosto stačit. Je to přeci nejčastější formát papíru. Pravdou ale zůstává, že na řezačce A3 pohodlně nařežete formát A4 a vaše kreativita nebude natolik omezena. A řezačky ve velikosti A3 stále nejsou tak velké, aby na pracovním stole nebo uložené v zásuvce zabíraly tolik místa.
 

Řezačky se mimo velikosti liší také samotným druhem řezání:

Pákové řezačky zvládnou ořez více papírů najednou, díky pohodlnému pákovému systému. Papír je automaticky přidržován a nehrozí tak posunutí ani při větším množství papíru. Tyto řezačky většinou najdou využití v kancelářích a na pracovištích s častějším použitím.

 

Řezačky s jezdcem se nejčastěji doporučují do domácností a pro potřeby kutilů. Posuvný jezdec, který je umístěn v rovině nad řezaným papírem po něm ostře klouže a zaručí hladký řez po celé délce rysky.  
 

Ať už se jedná o práci na vizitkách pro vašeho šéfa nebo o hezké odpoledne při doplňování vašeho rodinného alba, nenechte se otrávit pomalou a často nepřesnou prací nůžek a pravítka. Každý další tisk a papír jsou náklady, které vám mohla řezačka ušetřit.