POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Sedmivrstvá lepenka. K čemu ji použít a kde vám postačí lepenka pětivrstvá?

Publikováno: 8. 5. 2021

Sichr je sichr, vyrábíme křehké zboží, objednáme sedmivrstvé krabice, říkají si někteří manažeři. Zároveň ale platí, že každá vrstva navíc něco stojí. Jaké jsou výhody sedmivrstvé lepenky, na co ji použít a kde vám naopak postačí pětivrstvá varianta, si povíme v tomto článku.

Dnešní téma bude trochu netradiční, většinou se totiž setkáváme s opačným problémem. Firmy chtějí šetřit a tak kupují příliš slabé a nedostačující obaly. Tam kde by měli použít pětivrstvou, použijí třívrstvou lepenku a podobně…

Pečlivý manažer nebo nákupčí ale může způsobit i problém overpackingu. Sem spadá i používání příliš kvalitních a zbytečně drahých obalů.

Tak tedy – pět nebo sedm vrstev?

Sedmivrstvou lepenku používejte při balení produktů, které čeká náročný transport. Zejména dlouhý transport mezinárodní, kde bude krabice opakovaně vykládána a nakládána.

Při vnitrostátním transportu a také transportu, který zabezpečujete vy sami, takže si pohlídáte zacházení s krabicí, stačí ve většině případů krabice pětivrstvá. Výjimkou jsou snad jen velmi křehké balíčky, ale i ty si můžete pohlídat třeba dobře zvoleným výplňovým materiálem.

Kartonové obaly ztrácí postupně s časem svou kvalitu a pevnost, takže sedm vrstev připadá v úvahu i u těch balení, které čeká dlouhé skladování. Zejména při stohování. Pro dlouhodobější stohování krabic s těžším obsahem doporučujeme právě 7VVL krabice.

Tam kde krabice leží pár dní, nestohujete jich několik na sobě a nebalíte něco těžkého i křehkého zároveň vám opět postačí pět vrstev.

Pětivrstvé kartonové krabice najdete v naší běžné nabídce. Pokud vás článek utvrdil v tom, že opravdu potřebujete ještě dvě vrstvy extra, rádi vám dodáme 7VVL krabice přímo na míru včetně možnosti potisku. Stačí se s námi spojit telefonicky nebo mailem.

Pokud vám nevyhovují rozměry z běžné nabídky, na míru vám samozřejmě vyrobíme a dodáme i krabice tří a pětivrstvé.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží