POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Skladování brambor v rašlových pytlích

Publikováno: 6. 10. 2017

Čím jsou tedy rašlové pytle tak zvláštní? Nejsou tak univerzální jako igelitové pytle, ale mají svá specifika, kvůli kterým se používají. Tím hlavním je skutečnost, že rašlové pytle jsou prodyšné a umožňují přirozenou cirkulaci vzduchu uvnitř pytle. A to je přesně to, co potřebují brambory, cibule, mrkev, řepa, kukuřice a jiná zelenina. Jedná se vlastně o velmi hustou síťovinu, která propouští vzduch a pytel se tak nezapaří.

Na co rašlové pytle použít

Jak už je uvedeno v prvním odstavci, tak se díky prodyšnosti rašlové pytle používají hlavně v zemědělství, ale běžně se v nich skladuje také štěpka nebo palivové dřevo. Díky prodyšnosti pytlů v nich nevzniká plíseň kvůli zapaření, takže v nich brambory, mrkev, cibule ani jiná zelenina neshnijí a palivové dřevo v nich krásně proschne. Oficiálně jsou rašlové pytle certifikované a určené pro přímý styk s potravinami, takže je můžete bez obav začít používat.

Další typy pytlů

Rašlové pytle se prodávají v baleních po 100 kusech. Mají oranžovou nebo žlutou barvu a jeden vás vyjde na cca 6 korun, nosnost každého pytle je cca 25 kg a jejich rozměry jsou standardně 50x78 cm.

Na našem e-shopu můžete nakoupit i další typy pytlů – igelitové pytle, PP pytle na obilí, PP pytle s vloženým PE pytlem, speciální protipovodňové pytle na písek, pytle na suť s nosností až 50 kg, jutové pytle a další pytle. U většiny pytlů navíc dokážeme sehnat či nechat vyrobit i jiné rozměry, které budete potřebovat. Většina materiálů navíc umožňuje i vlastní potisk. 

Přejeme příjemný nákup!

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží