POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Snižte riziko úrazů s protiskluzovou lepící páskou

Publikováno: 10. 5. 2018

K úrazu není nikdy daleko. Někdo mu jde naproti a dělá rizikové sporty, ale někdy úplně stačí jít doslova naproti... a nevšimnout si při běžné chůzi konce obrubníku nebo rampy.

Pády jsou jedny z nejčastějších příčin úrazu a v dnešní době, kdy spousta lidí chodí s nosem přitisknutým k displeji telefonu nebo ve stresu spěchají kdo ví kam, jsou pády asi ještě častější. Není těžké přehlédnout schod, když musíte v telefonu kontrolovat Facebook.

Takovým případům sice nepomůžeme, ale těm jen trochu nepozorným můžeme pomoci. Výstražnou protiskluzovou páskou. Protiskluzová páska je ideální volbou pro všechny veřejné prostory. Pokud máte obchod, restauraci nebo jinou provozovnu s nebezpečným schodem, je nějaká výstraha prakticky nutností a ocení ji zákazníci i zaměstnanci.

Protiskluzová páska je vyrobena z měkčeného PVC s tloušťkou 1 mm a šířkou 50 mm. Na povrchu je zdrsněná a připomíná klasický smirkový papír. Právě její povrch může při drobné nepozornosti zachránit něčí pád a zlomeninu. Vás zase zachrání před oplétačky s úřady, protože takové zranění zákazníka nebo zaměstnance, s tím bývají nepříjemné starosti. Nejde jen o papírování. Je to samozřejmě nepříjemné i lidsky, nechcete, aby se vám zaměstnanci přerazili i schod a skončili na neschopence.

Další ochranou je samotná barva pásky. Ta je vyrobena v kontrastní žluto černé kombinaci a už z dálky upozorňuje na možné nebezpečí. Riziko uklouznutí na schodech, rampách nebo pódiích tak snižuje hned nadvakrát.

Sečteno a podtrženo, protiskluzová lepící páska sice nezabrání úplně všem pádům, ale potlučený bude moci nadávat jen na svou nepozornost nebo nešikovnost a nikoli vám. Vy už víc proti uklouznutí udělat nemůžete.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží