POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Stěhování firmy a kanceláře bez přerušení provozu

Publikováno: 11. 3. 2020

Cenu za přestěhování firmy musíte počítat jinak než u stěhování domácnosti. Cena, kterou zaplatíte stěhovací firmě, je zpravidla menší, než ztráta za každý den, kdy máte kvůli stěhování přerušený provoz nebo výrobu. Právě proto je nejčastějším přáním zákazníků možnost přestěhovat firmu mimo běžnou pracovní dobu.

Snad všechny stěhovací firmy nabízí možnost stěhování o víkendu. Některé i bez navýšení ceny. Pokud chcete stěhovat mimo pracovní dny, doporučujeme začít s přípravami o něco dříve. O víkendové termíny je velký zájem. Pokud chcete mít jistotu, že vytipovaná stěhovací firma bude mít volno o vámi preferovaném víkendu, kontaktujte ji už několik týdnů dopředu. Zejména, pokud chcete využít prodloužený víkend. Těch je v roce jen pár a je o ně největší zájem.

Druhý důvod, proč je důležité řešit vše v předstihu, je naplánování samotného stěhování. Které kanceláře nebo části provozu stěhovat spolu? Které jsou naopak na sobě nezávislé? Bude v nových prostorách vše fungovat stejně, nebo je lepší něco změnit?

Při správném plánování můžete navíc třeba rutinní administrativu vyřešit s předstihem, abyste ji mohli pár dní postrádat a tyto dny stěhovat a nechat v provozu jen výrobu a další části firmy.

Jen tyto logistické přípravy a plánování zaberou několik dní a je dobré vše komunikovat i se stěhovací firmou. Vše půjde rychleji, když její pracovníci přijedou k vám už informovaní, jak to u vás funguje, co je kde umístěno, co stěhovat jako první a co nechat na konec.

Harmonogram závisí na velikosti firmy. Ty menší firmy a kanceláře mohou stěhovat večer a v noci o pracovních dnech a nechat žádané víkendové termíny pro větší zákazníky. Velké firmy zase mohou stěhování rozložit i na více víkendů. Jeden víkend stěhovat administrativu, druhý víkend výrobu nebo sklad.

Pokud ani vy nechcete přerušovat provoz, řešte vše předem a dobře si stěhování naplánujte.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží