POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Stěhujete nebo přesouváte nábytek? Pomozte si stěhovacími kolečky

Publikováno: 6. 1. 2021

Ve světě Harryho Pottera stačí k přestěhování nábytku pár mávnutí hůlkou. V našem světě to chce sílu, pot a mnoho dřiny. Nebo stěhovací kolečka. Kouzelná hůlka to sice není, ale potu a dřiny bude méně.

Velké skříně, postele z masivu nebo obývací stěny váží i desítky kilogramů a není zrovna snadné s nimi šoupat po místnosti. Často je není pořádně za co chytnout, kloužou, no asi každý už jsme tohle utrpení zažili.

Kolečka se hodí nejen při stěhování, ale kdykoli, kdy potřebujete posunout nebo pootočit větší nábytek. Třeba když koupíte novou skříňku nebo komodu a chcete nábytek v pokoji uspořádat jinak. Právě tyto „menší“ přesuny jsou totiž ještě více unavujícím peklem než velké stěhování, u kterého s námahou a problémy počítáte.

Jak kolečka fungují? Kovovou páku stačí zasunout pod nábytek, zdvihnout ho a do rohů správně umístit stěhovací kolečka. To je vše. Velmi jednoduchý systém, který ušetří mnoho námahy.

Nosnost koleček je až 150 kg, takže bez problémů udrží i ten nejtěžší nábytek nebo domácí spotřebiče. Umožňují i zatáčení, takže jsou vhodné pro jemnou manipulaci.

A je to ještě jeden důležitý důvod pro pořízení koleček. Kromě ulehčení práce a oddychu pro vaše svaly je to i oddych pro vaši podlahu.

Posouvání nábytku po parketách, plovoučce nebo linoleu umí zanechat nehezké škrábance. A nejen na nich. Možná jen kachličky dokáží škrábancům odolat. Pro většinu dalších povrchů může být posouvání nábytku a spotřebičů konečná.

A poškrábaná podlaha není pouze škaredá, je to hlavně dost drahá legrace. Mnohonásobně dražší než cena stěhovacích koleček. Popřemýšlejte o jejich nákupu, je to pár stokorun, které umí zabránit tisícovým škodám.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží