POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Stretch fólie – černý strůjce anonymity

Publikováno: 16. 3. 2016

Obal v mnoha případech plní převážně estetickou funkci, funguje také jako oddalovač momentu překvapení. Jindy ale obal především chrání, poskytuje maximální možnou ochranu především v rámci transportu zboží nebo v době jeho uskladnění.
 
Vhodný obal by měl vynikat takovými vlastnostmi, které by balené zboží ochránily nejen před mechanickým poškozením, ale i povětrnostními podmínkami, především by měl být voděodolný a k usnadění manipulace s ním i pružný, aby lehce, ale pevně a spolehlivě obemknul jakýkoliv, byť i nepravidelný tvar a stoprocentně k němu přilnul. Těmito a mnohými dalšími vlastnostmi se může mezi obalovými materiály pyšnit strečová fólie.
 
Černá fólie je obzvlášť vhodná k balení obchodních zásilek v obchodech i skladech, hodí se do maloobchodu i velkoobchodů, lze do ní balit malé i rozměrné předměty a kromě ochranných vlastností vyniká i poskytnutím určité míry diskrétnosti. Díky své černé barvě není v průběhu přepravy vidět, co konkrétně balík ukrývá, což jistě uvítají zákazníci zásilkových služeb nejrůznějšího zaměření. Černá fólie se ale používá i při balení elektroniky, novin a časopisů nebo předmětů, jejichž tvar prozrazuje, o co se jedná a černá strečová fólie jim tak dodá punc anonymity.
 
Kromě barvy má ale fólie tytéž vlastnosti jako její transparentní alternativa – je dostatečně pevná a při balení ve vrstvách k sobě jednotlivé úrovně dokonale přilnou. Kotouč s namotanou fólií o šířce půl metru se prodává v téměř dvoukilovém balení přičemž délka návinu je 120 metrů. Strečová folie je původní český výrobek, je netoxická a splňuje všechny směrnice Evropské unie. Fólii lze použít opakovaně a je tedy ekologicky nezávadná, díky prodeji ve větším množství jsou redukovány odpadové materiály a fólie je tak ideálním pomocníkem při balení a transportu, který je šetrný k přírodě.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží