POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Svářečky fólií - pákové, klešťové a stojanové

Publikováno: 12. 2. 2021

Svářečky fólií se používají k uzavírání sáčků, hadic a polyadic. Používají se i v domácnostech, ale nejčastěji najdou využití v potravinářském průmyslu, ale i všude tam, kde se balí zboží do igelitových sáčků, tedy prakticky všude. Můžete si pořídit jednoduchou ruční svářečku nebo klidně profesionální svářečku za několik desítek tisíc korun.

Velmi široký výběr svářeček fólií najdete v kategorii Svářečky fólií. Budete vybírat různé typy svářeček, které se liší délkou sváru i možnostmi ořezu. V praxi se svářečky dělí na klešťové, pákové nebo stojanové svářečky. Koupíte zde i veškeré příslušenství – náhradní tavící dráty, teflonové tkaniny, ořezové čepele, silikonové lišty i další náhradní díly.

Pákové svářečky

Tyto impulsní svářečky se jednoduše obsluhují, používají se v domácnostech, obchodech i průmyslových provozovnách. Vyrábějí se malé ruční svářečky, ale i větší, které mají délku sváru i 80 cm. Jejich výhodou je skladnost, přenosnost, i nižší cena. Pákové svářečky fólií koupíte za několik tisíc korun.

Stojanové nebo klešťové svářečky

Stojanové svářečky fólií už jsou větší, používají se k uzavírání PE, PP, PA a PVC fólií. Jedná se o profesionální stroje, které si objednávají průmyslové provozovny a firmy tam, kde se fólie svařuje každý den. Výhodou je delší délka sváru i rychlost svařování a v neposlední řadě také snadné ovládání nohou. Tyto profesionální svářečky fólií už stojí o něco více, v řádech desítek tisíc korun. Stejně tak i klešťové svářečky, které jsou využívány tam, kde je např. horší přístup. Klešťovou svářečku můžete mít v ruce a snadno jí přenášet v rámci skladu apod. 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží