POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Svařování fólií – jak na to

Publikováno: 26. 4. 2017

Tyto impulsní svářečky se používají k výrobě sáčků nebo k rychlému a efektivnímu uzavírání plných igelitových sáčků, pytlů, hadic a polohadic. Můžete vybírat z různých typů svářeček, ale systém je všude stejný. Je to jednoduché, vezmete sáček, přiložíte jej do svářečky a stisknete (jako kancelářského „koníka“). Tím se svaří horní část sáčku a zboží je tak neprodyšně uzavřeno.

Široký výběr svářeček, náhradních dílů ke svářečkám i další příslušenství najdete v kategorii Svářečky.

Jakou svářečku vybrat

Při výběru svářečky fólií se budete rozhodovat mezi těmito typy – ruční páková svářečka, stojanová svářečka. Záleží na tom, jak často fólie potřebujete svařovat. Kromě typu svářečky je důležitá délka sváru a také to, jestli je daná svářečka s ořezem nebo bez ořezu. Všechny svářečky jsou vhodné pro fólie LDPE, HDPE, PP i PVC. Běžně se používají v provozovnách, ve skladech nebo v obchodech.

Příslušenství ke svářečkám fólií

Už při nákupu nové svářečky budou součástí balení náhradní díly a příslušenství. Většinou je zde náhradní tavící drát, náhradní teflonové tkaniny a případně ořezové čepele. V nabídce jsou následující náhradní díly a příslušenství:

  • náhradní tavící a svářecí dráty
  • náhradní řezací a odřezávací nože
  • teflonové pásky
  • pěnové lišty pro svářečky aj.

Svařování sáčků, hadic a polohadic je velmi jednoduché a může to dělat úplně každý. Stačí vložit sáček do svářečky a scvaknout. Tím se fólie zavaří a sáček je perfektně uzavřen. Svářečky se hodí především těm, kteří potřebují svařovat sáčky každodenně.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží