POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Teplem smrštitelná fólie. Co všechno umí a kde ji využijete?

Publikováno: 19. 8. 2018

Potřebujete snadno, levně a pevně spojit dva a více výrobků k sobě? Buď je můžete různě vázat, lepit nebo využijete jednodušší cestu – teplem smrštitelnou fólii.

Smrštitelná fólie má spoustu skvělých vlastností, které můžete využít při balení a expedici zboží.

  • je pružná a odolná
  • tvarem se přizpůsobí balenému výrobku
  • bez chuti a zápachu, bez toxických látek
  • průhlednost fólie umožňuje kontrolu zboží i po zabalení
  • lepší a pevnější fixace oproti jiným způsobům balení
  • nižší náklady na balení oproti kartonu

Folie Bolloré BY navíc nabízí zvýšenou pevnost díky pětivrstvé struktuře a rychle se smršťuje i při nižší teplotě. Tím vám dokáže přinést významnou úsporu energií a také zvýší rychlost na balící lince.

Nejčastější využití teplem smrštitelných fólií je pro pevné spojení balení s několika výrobky. Jako typického zástupce si můžete představit klasické balení limonád. Asi každý známe. Ale balík minerálek není samozřejmě jediné využití, to by si fólie na svou výrobu nevydělaly.

Zůstaňme ještě chvíli v oblasti prodeje. Dělali jste někdy u svých výrobků akci typu 1+1 zdarma? Nebo jste dávali k nákupu zdarma testovací balení nového produktu? Často je vidět použití potištěných izolep, ale je to smrštitelná fólie, která je pro tyto případy jako stvořená. Fólii narozdíl od izolepy není tak snadné strhnout a navíc mnohem lépe oba produkty spojí k sobě. Velkou výhodou v potravinářství jsou i další vlastnosti fólií. Jsou bez chuti a zápachu a vůči zabaleným potravinám jsou inertní.

Mimo potravinářství a prodej vám pomohou všude tam, kde musíte balit výrobky nestandardních rozměrů a tvarů. Je vaším hlavním požadavkem úspora místa? Aby ne, koho by bavilo platit při přepravě za místo vyplněné jen vzduchem. Fólie se tvaru zboží přizpůsobí a přitom jej ale dokonale obalí a ochrání vůči vlhku, špíně i poškození. Navíc je pevná a zároveň pružná – není snadné ji protrhnout, nepřetrhne se, ale její pružnost nechává zboží jemnou vůli při větších otřesech. Zároveň je však umí tlumit.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží