POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Termoporty na gastronádoby - ideální pro přepravu jídel

Publikováno: 20. 1. 2021

Termoporty neboli velké termoboxy na gastronádoby se používají v potravinářském průmyslu stále častěji. Tyto profesionální termoboxy jsou vyrobeny z trvanlivého EPP (expandovaná polypropylenová pěna) nebo mají plastový plášť s izolací uvnitř, takže jsou lehké, pevné, stabilní a samozřejmě mají ATEST na styk s potravinami. Díky velké pevnosti je možno termoporty stohovat na sebe. Menší termoporty se mohou dávat i do myčky, jsou vodou omyvatelné.

Lisované kolejnice zaručují stabilitu

Termoporty jsou dělané k tomu, aby se v nich daly přepravovat nádoby s jídlem. K tomu mají uvnitř lisované nebo kovové kolejnice s předním otevíráním, které zaručují jednoduchou manipulaci a hlavně bezpečnou přepravu jídel. Klasický termoport má 6 lisovaných kolejnic, například na pekárenské pánve, plechové pánve nebo podnosy.

Termoport a chladicí a hřejivá vložka

Udržují konstantní teplotu

Hlavní předností termoboxů je skutečnost, že udržují konstantní teplotu cca pod 4°C nebo nad 65°C. Takovou teplotu udrží minimálně několik hodin. Ta se dá prodloužit ještě použitím chladících nebo hřejivých vložek. Skvělé izolační vlastnosti termoboxů využívají hlavně restaurace, výdejny jídel, ale používají se i pro catering nebo v domácnostech.

Kromě termoportů a klasických termoboxů u nás seženete také termoboxy na pizzu, termoboxy na láhve, nebo speciální termotašky a termobatohy. Pokud využíváte v provozu větší množství termoboxů, je vhodné využívat pro přehlednost značící štítky pro termoboxy. Vše od výrobce Cambro, jehož jsme autorizovaným prodejcem pro ČR. 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží