POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Třídíme šatník - kam se sezónním oblečením?

Publikováno: 10. 5. 2017

Šatní skříně bohužel nejsou nafukovací a tak bychom se měli s každým dalším kabátem nebo porozhlédnout, které místo bychom mohli uvolnit.

Jako ideální uchazeč se v takové situaci jeví sezónní oblečení. Ať už to jsou kabáty, teplé oblečení na lyže, čepice a rukavice nebo plavky, kraťasy a plážové osušky. U takového oblečení je velká pravděpodobnost, že se bez něj minimálně půl roku obejdeme. A tak je můžeme s klidným srdcem přemístit na hůře dostupné místo.

Pokud ukládáme sezónní oblečení, měli bychom se ujistit, že je vše čisté a suché a až je zase budeme potřebovat, budou po zásahu žehličky ihned k použití. Zkontrolujte i, zda nezůstaly žádné poklady v kapsách. Ideální tedy je, nechat všechny kabáty a zimní bundy po sezónně vyčistit. Pokud máte prostor, na pověšení skvěle poslouží papírové krabice s tyčí. Kabáty nechte na ramínku, jen je zavřete do plastového pytle na oblečení a pak krabici umístěte na málo používané místo. V případě, že by krabice překážela, se skvěle hodí úložné boxy. Do těch můžete oblečení pečlivě poskládat a box pak strčit pod postel, kde nikomu překážet nebude.

S botami je taky kříž! V originálních krabicích jim sice žádné nebezpečí nehrozí. Ale zase hrozí, že na ně úplně zapomeneme! Protože, co oči nevidí… Organizátoři šatníků radí si na každou krabici nalepit fotku bot, které se ukrývají uvnitř, nebo krabici co nejdetailněji popsat. Možností je zavřít boty do boxu, který má přední stěnu průhlednou. Ať si zvolíte jakoukoliv variantu, boty ukládejte očištěné, vydatně nakrémované a ideálně napnuté na napínáku - tak zamezíte zbytečným ohybům a stárnutí boty.

Po takovém sezónním zásahu se vaše skříň krásně provzdušní a najednou sama od sebe jako zázrakem uklidí. A to je příjemná změna, nemyslíte?

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží