POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Třívrstvá či pětivrstvá bublinková fólie. Čím se od sebe liší?

Publikováno: 18. 7. 2020

Pokud balíte nebo přepravujete křehké předměty, neexistuje mnoho bezpečnějších způsobů ochrany než zboží zabalit do bublinkového sáčku nebo fólie. Sáčky navíc mají různé počty vrstev, které mohou ochranné vlastnosti ještě vylepšit.

V běžné nabídce každého lepšího prodejce obalových materiálů najdete dvouvrstvé, třívrstvé i pětivrstvé bublinkové sáčky, pytle a přířezy. Vrstvy u bublinkových sáčků fungují podobně, jako třeba u klasické lepenky. Čím víc vrstev, tím více chrání zabalený předmět.

Stejně jako se u lepenky střídají vlnité vrstvy s rovnými, jsou vícevrstvé bublinkové obaly tvořeny vrstvami bublinek a rovné fólie.

U dvouvrstvé lepenky je asi vše jasné – vrstva bublinek je umístěna na vrstvě rovné fólie.

Třívrstvý obal má dvě varianty. Častější je varianta fólie – bublinky – fólie, ale setkat se můžete i s oboustrannou bublinkovou fólií, kdy jsou bublinky na obou vnějších vrstvách. Pětivrstvá fólie pak má dvě vrstvy bublinek a tři vrstvy fólie.

Různá může být i velikost bublinek. Na malé předměty volte obal s malými bublinkami a malou roztečí mezi nimi. Ideální je klasická bublinková fólie. Fólie s většími bublinkami se hodí hlavně pro balení větších předmětů s pravidelnými tvary, kde nemusí fólie vyplňovat různé záhyby a výstupky.

Bublinkové obaly mají velký teplotní rozsah, mechanickou pevnost, nízkou hmotnost a dobrá je i jejich zvuková a tepelná izolace. Jako u všech plastových obalů jsou spolehlivě vodě odolné a prachuvzdorné.

Kromě fólií u nás najdete širokou nabídku bublinkových obálek, sáčků i pytlů různých velikostí a s různými počty vrstev. Pokud vás neuspokojí žádný ze standardně nabízených produktů, rádi vám vyrobíme obaly z bublinkové fólie zcela na míru.

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží