POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Typy jednorázového nádobí

Publikováno: 19. 6. 2020

Z jídla z tácku sice nemáte takový zážitek jako z klasického talíře, ale na svatbě, narozeninách, grilovačce a dalších oslavách je jednorázové nádobí vítaným pomocníkem. Jen sehnat desítky či stovky kusů nádobí není hračka. A pak se modlit, aby se ho moc nerozbilo a nakonec to nejhorší – umývat ho. To opravdu nechcete.

V nabídce jednorázového nádobí máme hlavně tácky, krabičky a kelímky. I v rámci těchto kategorií ale existují vychytávky určené přímo pro konkrétní potraviny.

Tácky a misky

Kdo nikdy nejedl klobásku z tácku, jako by nežil. Jednorázové tácky se vyrábí v různých velikostech, takže před nákupem si promyslete, jaké jídlo budete na akci podávat. Pro krátké párky pak kupte menší tácky než pro dlouhou cigárku z udírny.

Tácky jsou vyrobené z pevné bílo šedé lepenky, která ale není moc odolná proti vlhkosti a mastnotě. Vyrábí se proto i varianta, kde je svrchní vrstva potažená tenkou PET fólií. Takové tácky a misky jsou pak vhodné pro konzumaci masa. Třeba z grilu. Na běžném tácku totiž není krájení mastného jídla zrovna to pravé. Mastný papírový tácek se může začít drolit a kousky lepenky se smíchají s pokrmem.

Hlubší misky s PET fólií jsou ideální na hranolky nebo cibulové kroužky.

Výslužkové a jiné krabičky

Přeženete to s bohatou hostinou, takže na konci pořád zbývají desítky chlebíčků nebo zákusků? Využijte široké nabídky krabiček, které můžete rozdat hostům a nabídnout jim, ať si zbývající občerstvení bez rozpaků odnesou domů.

Často je v takových chvílích největší problém právě chybějící krabička. Málokomu by se chtělo balit chlebíčky do papíru a dát je do tašky či kabelky. Přenosné krabičky mají pevnou kostru a některé dokonce i ucho, za které je můžete snadno držet.

Kelímky

Po dobrém jídle musí přijít i dobré pití. Ale velké akce se skleničkami většinou končí i velkou spoustou střepů. Řešením jsou plastové nebo papírové kelímky. Ty jsou k dostání v mnoha objemech. Od malých 0,2 litru třeba na kávu až po větší 0,4 litru na limomády.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží