POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Vakuovačky pro moderní balení potravin

Publikováno: 24. 1. 2020

Vakuovačky se používají hlavně k balení potravin. Jejich hlavní funkce a přednost je ta, že pomáhají s prodloužením trvanlivosti a čerstvosti potravin. Funguje to jednoduše tak, že dáte potraviny do speciálního vakuového sáčku, který se vloží do vakuovačky tak, aby vysála veškerý vzduch. Tím je sáček hermeticky uzavřen a potraviny vám vydrží podstatně déle. Různé typy vakuovaček můžete nakoupit v kategorii Vakuovačky.

Trvanlivost potravin je až 4x delší

Obecně lze opravdu říct, že trvanlivost vakuovaných potravin různých typů je ve vakuovaném sáčku 3 až 4x delší. Přitom vůně a chuť potravin zůstává stejná. Tato moderní technologie, kdy je ze sáčku odsát vzduch, umožňuje následné skladování potravin nejen v lednici a mrazáku, ale také při pokojové teplotě. Odsátím vzduchu se zabrání procesu šíření bakterií a plísní, čímž se výrazně oddálí zkažení pokrmu.

Kromě balení jídel, svačinek a dalších potravin se často vakuovací sáčky používají pro skladování aromatických potravin (sýry, maso, uzeniny aj.), protože vakuové balení zabraňuje šíření pachů.

Speciální vakuovací sáčky

K vakuovačce je potřeba si zakoupit ještě vakuovací sáčky. Do nich se dají potraviny, poté se sáček vloží do vakuovačky, ta odsaje vzduch a sáček je hermeticky uzavřen. Sáčky se dají po použití umýt a používat znovu. Obvykle je přímo k vakuovačce přibalena role sáčků, ze které si můžete vytvořit sáčky různé velikosti podle svých potřeb.

Prodávají se různé vakuovačky a svářečky fólií (menší i větší). Kromě vakuování je možné je použít i k uzavření načatého pytlíku s brambůrkami nebo s jinými potravinami.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží