Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Víte, že existuje bublinková fólie, která nepraská?

Publikováno: 9. 1. 2020

O bublinkové fólii tu píšeme často. Aby také ne, je to jeden z nejrozšířenějších obalových materiálů. Kromě obalového průmyslu našla využití i jako antistresová pomůcka.

Toto druhé využití získala díky svým bublinkám, které lze praskat. Proto zavládl šok, když výrobce a držitel patentu firma Sealed Air přišla s konceptem fólie s nepraskavými bublinkami. Nepřichází tedy nepraskavá fólie o to, co ji jako obal odlišovalo od ostatních?

Jiný je hlavně tvar bublinek, které stojí za tím, že fólii nelze praskat jako její předchůdkyni. Jednotlivé bublinky jsou totiž větší a vzájemně propojené. Když vzduch z jedné vytlačíte, místo prasknutí se "přelije" do ostatních bublinek.

Pro běžné uživatele je praskání bublinek zajisté velké plus, ale lidé, kteří se v obalovém byznysu pohybují zajímají jiné parametry. Nová fólie se dodává vyfouknutá a nafukuje si ji až uživatel. Tím se dle výrobce dá ušetřit až 80 % prostoru při dopravě a skladování fólie.

Podle výrobce vychází výhodněji i další klíčové parametry. Spotřeba materiálu i rychlost balení. Přesto se zas tak velká revoluce nekoná.

Tato nová generace bublinkové fólie je na trhu už od roku 2015 a zatím se jí nepodařilo svou starší verzi překonat. Možná je důvodem nutnost nákupu speciální pumpy, která není zrovna levná. Ale velkou roli má i oblíbenost klasické fólie a prostý lidský sentiment. Neradi se loučíme s tím, co máme rádi a na co jsme zvyklí. A s bublinkami, co tak rádi praskáme.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží