Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Voděodolný gačovaný papír pomáhá chránit zboží před vlhkostí a korozí

Publikováno: 20. 5. 2021

Odborníci odhadují, že každý rok způsobí koroze škody v hodnotě asi 3 až 5 % HDP. V České Republice tak koroze může za škody zhruba 135 miliard korun.

Vědci z ASM International dále zjistili, že zhruba 40 % škod způsobených korozí jde nějak zabránit.

Koroze je samozřejmě velmi široký problém a mohli bychom o ní napsat knihu a nikoli článek. Část problémů vzniká při přepravě, část při skladování, část nevhodnou péčí a servisem.

Stejně tak obran proti korozi existuje celá řada. Můžete například uměle snižovat vlhkost ve výrobní hale a skladu nebo se zaměřit na správné obaly, které brání průniku vlhkosti ke zboží. A přesně tomu se budeme dnes věnovat my. Aspoň trošku.

Jedním ze způsobů, jak chránit výrobky a zboží je balení do gačovaného papíru.

Gačované papíry mají stejné mechanické vlastnosti jako běžné průmyslové balící papíry. Jsou pevné v tahu i proti protržení a poskytují slušnou úroveň mechanické ochrany. Zároveň jsou ohebné, takže se snadno přizpůsobí tvaru zboží.

Důvodem, proč se o nich v souvislosti s ochranou proti korozi zmiňujeme je to, že jsou napuštěné parafínovým gačem a díky tomu jsou oboustranně voděodolné.

Hodí se k balení zboží, které je náchylné ke korozi. Tedy především kovové součástky a stroje. Své uplatnění ale najde i pro zboží, které je určeno k delší přepravě, či skladování v prostorách se zvýšenou vlhkostí.

Pokud váš výrobek nemá rád vlhkost, je gačovaný papír jednoduchou a levnou možností, jak ho při skladování chránit.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží