POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Vozíky na přepravky šetří čas i peníze

Publikováno: 18. 9. 2018

Prodejny, sklady, dílny, všude tam potřebujete bedny a přepravky. Spoustu přepravek. A také s nimi často manipulovat. Je tu ještě někdo, kdo na to nemá vozík?

Vozík na přepravky vám ušetří čas i peníze. Místo nošení přepravek či beden po jedné nebo po dvou, můžete jich na vozík naskládat na sebe hned několik zároveň. Práce tak půjde rychleji od ruky a všichni ví, že čas jsou peníze. Kromě peněženky potěšíte i záda, protože tahat pravidelně těžké přepravky není žádná slast.

Vozíky mají standardizované rozměry 600 mm x 400 mm, takže jsou designované na velikost běžné přepravky nebo dvou přepravek malých o velikosti 400 x 300. Navíc je okraj vozíku lehce zvýšený, aby v něm přepravka či bedna lépe držela a nesesunula se z něj ani při jízdě po nerovném povrchu.

Rozhodně doporučujeme vybírat vozíky, které mají všechna 4 kolečka otočná. Takový vozík nabízí skvělou ovladatelnost. Po vozíku pouze s dvěma otočnými kolečky či s kolečky pevnými sáhněte jen v případě, kdy víte, že prakticky nepotřebujete zatáčet. Důležitá je i jejich velikost. Pro rovný, například betonový povrch postačí kolečka s průměrem 50mm, pro pojíždění po dlažbě či jiném lehce nerovném povrchu je lepší sáhnout po větších kolečcích.

Bežná nosnost vozíků je 250kg. To by mělo bohatě stačit, abyste na sebe naskládali hned několik přepravek. Nosnost je dobré dodržovat zejména s ohledem na životnost koleček a jejich ukotvení, které při přetížení dostává nejvíce zabrat.

Všechny vozíky v naší nabídce mají atest pro styk s potravinami, můžete je tedy bez obav použít kdekoli v potravinovém průmyslu nebo obchodě.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží