POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Vybíráme rukavice pro práci na zahradě

Publikováno: 17. 3. 2018

Jaro už nejen klepe, ale spíš buší na dveře. A po zimě se probouzí i zahrada, kterou je potřeba dát znovu do pořádku. Na to budete potřebovat pracovní rukavice. Ale které?

Nejjednodušší odpověď je různé, na každou práci se totiž hodí trochu jiné rukavice. Samozřejmě zvládnete vše pouze s jedním párem, ale při cenách většiny rukavic do 100 korun je zbytečné sledovat jen peníze a nezohlednit i pohodlí.

Na drobnou práci jako vyplívání záhonů vyberte rukavice, které vám hezky padnou na ruku a jsou dobře ohebné v prstech. Doporučujeme rukavice Brita, které vám na ruku padnou skoro jako pletené. Ochranu posiluje polyuretanový nátěr na prstech. S těmito rukavicemi se vám také budou dobře ovládat zahradničké nůžky nebo jiné drobné nářadí.

Na hrubší práci jako řezání stromů, nošení větví nebo ničení odolných keřů pak nejlépe využijete klasické textilní pracovní rukavice, asi všichni víte, jaké máme na mysli. U nás je seženete dokonce v kombinaci látka a kůže, která je velmi odolná. Rukavice jsou i lehce zateplené, což v chladných ránech a večerech na jaře určitě oceníte. Komu záleží na pohodlí, určitě musí sáhnout po pracovních rukavicích TALE s bavlněným úpletem přes zápěstí a na hřbetu ruky.

Protože se na zahradě najde práce prakticky kdykoli během roku, nejen když je teplo a svítí slunce, máme v nabídce i zimní pracovní rukavice Bluetail, které vás zahřejí a ještě mají spoustu skvělých vlastností. Jsou bezešvé, takže déle vydrží a mají dlaně máčené v přírodním latexu, takže zvládnou i těžší práci třeba s trnitými větvemi.

Pokud chcete práci udělat pořádně, nevolte kompromis jednoho univerzálního páru rukavic. Nejsou zase tak drahé, abyste na nich šetřili. Navíc pracovní rukavice nevyužijete jen na zahradě, ale i v dílně a v domácnosti. Nebojte se, že neuživíte hned několik párů.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží