Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Vybíráme vakuovačku potravin

Publikováno: 13. 9. 2020

Máte v plánu nákup vakuovačky potravin? V následujících řádcích se vám pokusíme popsat základní parametry, které při výběru sledovat.

Vakuové balení potravin pomáhá s prodloužením trvanlivosti a čerstvosti. Přístroj ze sáčku vysaje vzduch a sáček i s potravinou je následně hermeticky uzavřen. Vakuové balení nemá vliv na vůni a chuť, ale má vliv na trvanlivost, která může být i několikanásobně prodloužena. Proto jsou tyto přístroje v kuchyních čím dál oblíbenější.

Potraviny se balí do speciálních sáčků, které jsou přímo určené k vakuovému balení. Ale nemusíte se bát, že by se vám vakuování výrazně prodražilo právě na sáčcích. Ty se totiž dají umýt a použít znovu.

U vakuovaček si všímejte jednotlivých funkcí, například díky režimu svářečky můžete uzavřít načaté pytlíky brambůrek, které jinak na vzduchu vlhnou a dalších potravin, které je jinak nutné sníst okamžitě. Sledujte i to, zda vakuovačka umožňuje automatický i manuální režim. Dalšími funkcemi je třeba pojistka proti přehřátí, která chrání před poškozením sáček i stroj samotný.

Velikost vakuovačky ovlivní, jak velké pytlíky budete moci svářet. Pokud požadujete přímo nějakou velikost, ujistěte se, že ji stroj zvládne. Komfort a rychlost balení je ovlivněna výkonem čerpadla. Čím je vyšší, tím rychleji vysaje všechen vzduch.

Poslední parametr, na který se někdy zapomíná je váha přístroje. Ta bude důležitá, pokud chcete vakuovačku přenášet a pracovat s ní na více místech. Váha se zpravidla pohybuje kolem jednoho kila, ale některé stroje váží i několikanásobek.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží