Vyměňte běžné pytle na odpad za kompostovatelné

Publikováno: 25. 4. 2019

Chcete také přispět svým dílem k omezení spotřeby plastů? Pokud vám vadí obrázky pláží pokrytých igelitovými pytlíky a chcete pro planetu udělat aspoň jednu malou drobnost, můžete kromě igelitek, slámek a jednorázových příborů zaměřit svou pozornost ještě na jedno místo, kde každá domácnost spotřebuje velké množství plastu. Na pytle na odpad.

Těch spotřebujete bez problémů více než 100 ročně a přitom jde jen o zabalení odpadu. Není nikde psáno, že to musí být zrovna do igelitového pytle. Problémem je, že běžné recyklovatelné materiály jako papír nebo sklo se na balení odpadu z pochopitelných důvodů zrovna moc nehodí. Řešením jsou kompostovatelné pytle na odpad.

Materiál pytlů je plně z přírodních obnovitelných materiálů, takže je lze po naplnění bez problémů vyhodit do komunálního odpadu. Pytle se na skládce během několika týdnů rozloží a protože pro jejich výrobu nebyly použity žádné umělé látky, nezůstane po nich ani žádný plastový odpad. Pokud budete do pytlů ukládat bio odpad, můžete je bez obav hodit i na svůj zahradní kompost.

Pytle mají tloušťku 17 my, což je při použitém materiálu plně dostačující pevnost na běžný domácí odpad. Pokud budete vyhazovat suť či jiné ostré a těžké předměty, doporučujeme spíše použití speciálních zpevněných pytlů na suť. Objem pytlů 30 - 240 litrů je vhodný pro klasické koše, velké nádoby na odpad v kuchyni i popelnice.

Možná si říkáte, že nahrazení běžných pytlů na odpad za kompostovatelné stejně nic nezmění. Změní. Každý člověk, který přejde od myšlenky k činu (i když malému) se počítá.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží