POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Vyrobte si vlastní balicí papír

Publikováno: 31. 1. 2017

Buďte originální! Obalový materiál si to rozhodně zaslouží. A jak projevit svůj pozitivní vztah ke světu prostřednictvím balení? Ukažte, kdo jste, co máte rádi a co si myslíte o světě kolem sebe – vyrobte si vlastní balicí papír, který o vás a vašich intencích řekne více, než by dokázala slova. Je to přeci tak jednoduché, nepotřebujete spoustu náčiní ani hodně peněz, abyste zcela obyčejný balicí papír proměnili v obalový materiál snů.

Připravte si balicí papír bez potisku nebo ubrouskový materiál, který je dostatečně velký na to, aby posloužil vašemu účelu, kterým je v tomto případě zabalení předmětu, který může být i objemnější. Štětcem naneste na papír nebo ubrousek podkladovou barvu, postupujte opatrně, abyste navlhčený materiál nepotrhali. Do vlhkého podkladu pomalu spouštějte špičku štětce namočeného do kontrastní barvy a vytvářejte tak rozpíjející se barevná kola. Nový obal nechte uschnout a do výsledku balte dárky pro děti, které tak obdarujete dvakrát. Dárek uvnitř obalového materiálu je bez diskuzí potěší, ale vámi vytvořený balicí papír je inspiruje k vytváření dalších, podobných uměleckých děl.

Nový balicí papír, který rozhodně nebude jako každý jiný, můžete použít na zabalení narozeninových dárků, kde se cení jak originalita dárku, tak i jeho obalu. Obdarovaný jistě ocení, že jste výběr dárku nepodcenili, ale zcela jistě ho potěší, že jste přípravou balicího papíru strávili nějaký čas vložili do jeho designu něco ze sebe.

Nebo jste v oblasti obalování a balení dárků zastánci konkrétních obrazů a abstrakce vás děsí? Žádný problém, sáhněte po tuhém hnědém papíru, který se používá k obalování balíků na poštách. Vidíte malířské plátno? Že, ne? Tak se zadívejte pozorněji, vždyť ohromná plocha tohoto vysoce univerzálního obalu nabízí nepřeberné množství možností, jak s ním naložit, jak na něj přenést obrazy ze své fantazie. Pokud potřebujete zabalit dárek pro babičku či dědu, tetu nebo strýčka, sáhněte určitě právě po tomto obalovém materiálu, který několika tahy štětce přizpůsobíte vkusu obdarovaného, kterému do upraveného balicího papíru zabalíte dárek k narozeninám či svátku. Pro babičku na papír dokreslete motýli, pro tetu stromy, dědovi dárek dozdobte rybami a strýček jistě ocení dárek zabalený do balicího papíru s motivem koní.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží