POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Vysoušecí sáčky do větších zásilek

Publikováno: 14. 3. 2021
Aktualizováno: 19. 10. 2023

Když je něco v pořádku a v bezpečí, říkáme, že je to v suchu. V případě vysoušecích sáčků ale nejde o metaforu. Když je zboží v suchu, je i v pořádku.

Maximální sucho je zcela klíčové pro správnou přepravu mnoha druhů zboží. Elektronika, látkové zboží, papírové zboží a dokumenty, potraviny a mnoho dalšího. Vysoušecí sáčky do zásilek pohlcují okolní vlhkost a zabraňují tak navlhnutí a poškození zboží

Jak vybrat vysoušecí sáčky?

Při výběru správného počtu a velikosti sáčku záleží na velikosti balíku či zboží, druhu výrobku, celkové době přepravy a skladování – tedy jak dlouho zboží v krabici bude.

Sáčky s vysoušedly jsou plněny v jednotkách. Jedna jednotka vysoušedla odpovídá asi 35 g.

Nejmenší vysoušecí sáčky mají velikost 1/6 jednotky, což se rovná 6 gramům vysoušecí náplně. 1 jednotka obsahuje 35 gramů náplně, největší sáčky mají cca 1 120 gramů. V naší nabídce tak jsou hlavně velké sáčky o 8, 16 a 32 jednotkách.

Stejně jako v balíčcích s oblečením nacházíte malé vysoušecí sáčky, jsou ve velkých zásilkách sáčky větších velikostí. V našem e-shopu najdete velké vysoušecí sáčky různých rozměrů a váhy od 283 gramů až po 1 125 gramů.

Kolik vody dokáže náplň pohltit? To záleží na více okolnostech. Schopnost vázat vodní páru je totiž závislá na vlhkosti a teplotě vzduchu. Při 20% relativní vlhkosti dokáže 1 jednotka vysoušedla pohltit minimálně 3 g vodní páry. Při 40% relativní vlhkosti 6 g vodní páry. Při 80% vlhkosti pak dokáží pohltit až 35 % své vlastní hmotnosti, tedy až 12 gramů páry.

Tyto hodnoty platí při použití v teplotách kolem 23 stupňů.

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží