POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Vysoušedla a výplňové materiály pro bezpečnou přepravu

Publikováno: 26. 6. 2020

Důležité je, jak takové zboží zabalíte, jak ho naskládáte do krabic, jak krabice zafixujete, a také jak zajistíte zboží v krabici, aby se o sebe vzájemně nepoškodilo. K tomu slouží různé výplňové materiály. K pohlcování vlhkosti v krabicích zase slouží speciální vysoušedla. Pojďme se podívat na vysoušedla a výplňové materiály blíže.

Vysoušedla

Vysoušedla na pohlcování atmosférické vlhkosti chrání zboží proti vlhkosti během přepravy nebo jeho skladování. Vysoušedla se prodávají v podobě bílých sáčků s náplní. Tyto sáčky účinně pohlcují vlhkost. Do jedné krabice můžete dát i více sáčků podle typu přepravovaného zboží. K dispozici je několik velikostí sáčků. 

Výplňové materiály

Výplňové materiály zajišťují ochranu zboží v krabicích proti mechanickému poškození. Každý výplňový materiál má jinou velikost a je tak vhodný pro jinak velké kusy zboží. Pojďme se podívat na jednotlivé typy výplňových materiálů:

  • Vzduchové polštářky. Plastová fólie plněná vzduchem tvoří vzduchové polštářky, které mohou mít různou velikost.
  • Kartonová střiž. Kartonová drť je vhodná pro fixaci zboží v papírové krabici. Baleno v kartonové krabici po 5 kg. Karton si můžete sami skartovat s pomocí speciálního stroje na kartonovou střiž, který v e-shopu také najdete.
  • Dřevitá vlna. Ideální výplňový materiál a zároveň dekorační výplň třeba pro lahve s vínem.
  • Polystyren. Různě veliká fixační tělíska z extrudovaného polystyrenu můžete používat opakovaně. V uvedeném e-shopu je najdete jako fixační tělíska Flo-Pak.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží