POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Zabijačková sezóna je tu. Se zpracováním pochoutek pomohou přepravky na maso

Publikováno: 3. 12. 2019

Je tu prosinec a to znamená rozjezd zabijačkové sezóny. Všechno to maso musíte v něčem přenášet a někam uložit a k tomu jsou nejlepší plastové přepravky na maso. Dnes si ukážeme základní zásady jejich používání.

Přepravky udržujte vždy perfektně vyčištěné. Hladký povrch plastových přepravek se čistí snadno, třeba tlakovým čističem. Než do přepravky dáte maso, zkontrolujte hlavně rohy, zda v nich není zaschlá krev, tuk nebo jiné nečistoty. Stejně tak po použití očistěte povrch ideálně ihned.

Přepravka musí být nejen čistá, ale hlavně nepoškozená. Nebezpečné jsou škrábance a rýhy uvnitř přepravky, kam ukládáte maso. Škrábance je totiž velmi obtížné dokonale vyčistit a pak se v nich ukládá špína a co hůř, i bakterie. Maso přepravované i jen v lehce znečištěné přepravce se rychle znehodnotí.

Proto v přepravkách na maso nepřepravujte žádné ostré a hrubé předměty, které by mohly povrch poškodit a použijte je pouze na maso. Pak máte jistotu, že vám budou sloužit dlouhá léta.

Pokud se vám zdá, že je přepravka poškozená, okamžitě ji vyměňte za novou. Nemusí jít jen o rýhy na povrchu. Ještě nebezpečnější jsou praskliny ve stěnách, které prakticky nejdou vyčistit.

I v perfektních a nepoškozených přepravkách doporučujeme balit maso do igelitových pytlů nebo aspoň naplněnou přepravku překrýt fólií. Špína a bakterie se totiž nachází všude okolo ve vzduchu. To platí zejména, když maso připravujete na skladování nebo přepravu.

Tak přejeme co nejlepší jitrničky a další pochoutky, co poctivá zabijačka přináší.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží