POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Zahradnická využití velkoobjemových kádí

Publikováno: 9. 9. 2019

Budeme potřebovat větší káď. Tuto větu už si určitě řeklo hodně lidí. Velkoobjemové kádě se totiž hojně využívají ve spoustě odvětví. Dnes se blíže zaměříme na jejich využití na zahradě.

Jako první nás určitě napadne využít kádě na zachytávání dešťové vody na zahradě. Vody totiž není nikdy dost, hlavně v poslední době jsou léta hodně suchá. Pokud má nádrž stát stále na jednom místě (třeba pod okapem) je určitě lepší použít jednu velkou káď než sestavu několika menších sudů. Rozměrů nádrže se nebojte, není problém ji v případě nutnosti z části zahloubit do země. Při zalévání velké zahrady pak dáte do kádě čerpadlo a pokropíte celou zahradu aniž byste se museli bát, zda čerpadlo nepojede na prázdno až dosáhnete dna. Takto objemnou nádrž totiž jen tak nevyčerpáte.

Druhým zahradnickým využitím je použití kádě jako základu pro malé jezírko. Naše kádě mají v závislosti na objemu průměr od 94 do 134 cm. Postup je celkem jednoduchý. Stačí vyhloubit dostatečně velkou jámu a nádrž umístit do ní. Pak už stačí jen upravit okolí nádrže, vnitřní stranu pokrýt textilií, vysypat štěrkem a umístit vodní rostliny.

Nemusíte se bát, že by nádrž zasypání do země nevydržela. Je vyrobená z kvalitního plastu, který je odolný k vnějším vlivům a jakémukoli počasí. Stěny jsou dostatečně silné, aby vydržely tlak vody a kamení. Bát se nemusíte ani silných mrazů.

Velké kádě můžete využít i jako květináč pro vzrostlé stromy a keře. Zvláště pro jejich přemisťování a výsadbu. Samostatnou kapitolou je průmyslové využití kádí. O tom si ale povíme zase jindy.

V nabídce máme kádě o objemu 350 až 1000 litrů, podle účelu si tak můžete zvolit velikost, která vám bude nejvíce vyhovovat.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží