Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Zasílání velkého množství dokumentů v pořadačích

Každý si své firemní nebo osobní dokumenty střeží. A že jich někdy bývá požehnaně! Šanony nám pomáhají udržet v papírech pořádek a my hned víme kam sáhnout, když nás úředník požádá o ten či onen dokument. Jak se ale popasovat s tím, že bychom měli celý obsah šanonu poslat přes půl republiky nebo přímo do zahraničí?

V prvé řadě nechte obsah pevně spojený šanonem. Přehled a pořádek v dokumentech zajisté ocení i adresát. Dokumenty budou chráněny mnohem více, než by byly při samostatném uložení v papírové obálce. Samozřejmě můžete šanon vložit do nějaké krabice. Pravdou ale zůstává, že šanony mají tak specifický rozměr, že s velkou pravděpodobností bude krabice zbytečně velká. V případě, že byste celou složku jen obalili papírem a poslali, je zase otázkou, jak to celé bude vypadat na konci cesty.

Ideálním pomocníkem je zásilkový obal, speciálně vytvořený pro zasílání pořadačů. Do pevného kartonu s předohýbanými místy vložíte šanon s výškou hřbetu 35 až 80 milimetrů. Přečnívající části ochrání obsah před otlučením nebo poškozením rohů. A díky samolepícímu uzávěru obsah snadno trvale uzavřete. Adresát pak krabici otevře pomocí perforované trhací pásky, která já na obalu přehledně vyznačena. Vše jednoduše, rychle a s velice profesionálním výsledkem. Na hladkou stranu můžete nalepit štítek, nebo ručně nadepsat adresu.

Další možností je pořadač vložit do archivační krabice a v té ho vyslat na cestu. Rozměr odpovídá obsahu a jako ochranná vrstva samozřejmě postačí. Pro lepší manipulaci v archivech je nutné krabici zalepit lepící páskou a tou také zalepit otvory, které jsou na boxu. Adresu ale můžete bez jakýchkoliv průtahů napsat přímo na krabici a jistě s tím přepravce nebude mít žádný problém.

Ať už si vyberete jakoukoliv možnost při přepravě vašich dokumentů, ani v jedné, vaše cenné papíry nedojdou k úhoně.