POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Ztrácí váš sedací vak svou pohodlnost a tvar? Řešením jsou náhradní náplně

Publikováno: 29. 10. 2020

Sedací vaky zažily v posledních letech velký boom. Dobře vypadají, jsou pohodlné i levné. Jejich náplň ale nevydrží na věky, po čase se opotřebuje a vak jakoby splaskne. Řešením jsou náhradní náplně.

Koukali jste někdy dovnitř sedacího vaku? Je zpravidla plný malých kuliček, které zajišťují přesně ten efekt, který na vacích milujeme. Když se přesně přizpůsobí tomu, jak na něj zrovna sednete, jak vám dovolí se v něm převalovat, jak je měkký a poddajný.

Skvělá vlastnost, ale nese v sobě i nevýhody. Právě proto, že nemají žádnou pevnou kostru, která by držela tvar, jsou vaky náchylné na postupné „splasknutí“. Tisíce a tisíce malých kuliček, které tvoří jeho vnitřnosti se stlačí a smrští a výsledkem je vak, který je i na pohled jakoby prázdný a vyfouklý.

Řešení je ale jednoduché. Kuličky jde do vaků snadno doplnit. Výplňové kuličky jsou většinou vyrobeny z polystyrenu, setkat se můžete i s označením polystyrenový granulát a EPS kuličky. V naší nabídce najdete pytle se speciálními kuličkami právě pro vyplnění opotřebovaných sedacích vaků.

Polystyrenové EPS kuličky jsou ideální náplní díky své nízké váze a odolnosti vůči vlhkosti i zvýšeným teplotám.

Kuličky mívají různou velikost. Zpravidla platí, že čím menší je výplň, tím je kvalitnější a také déle vydrží. Menší kulička jde totiž hůře stlačit a déle si tak zachová svůj tvar a velikost. Poznat velikost můžete díky označení EPS50 nebo EPS70. EPS 50 jsou kuličky větší, velké zhruba 5-7 mm. EPS 70 označuje menší kuličky s velikostí 2-5 mm.

Máte také sedací vak a přijde vám, že už lenošení na něm není to, co bývalo? Zkontrolujte, zda už také není čas na výměnu či dosypání nové náplně.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží