POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Děrované europřepravky. K čemu je využít?

Publikováno: 25. 5. 2021

Nabídka přepravek je široká a někdy se v ní může člověk až ztratit. K čemu je který typ dobrý? Která přepravka se nejvíce hodí pro mou potřebu? Dnes si představíme výhody a využití jednoho z typů přepravek – děrované EURO přepravky.

Od ostatních typů přepravek se liší výrazným děrováním, které je nejen po stranách, ale i na dně přepravky. Děrování přináší několik výhod.

Umožňuje mnohem lepší cirkulaci vzduchu a odvětrávání uloženého zboží. Hodí se proto k ukládání horkých nebo vlhkých výrobků, které se nesmí zapařit. Využijete je i pro uskladnění zboží, které je po výrobě vlhké či mokré a chcete je nechat „odkapat“.

Často se využívají v potravinářství, kde děrování pomáhá k ukládání a přepravě horkých potravin, například pečiva. Kvalitní cirkulace vzduchu se ale hodí i při skladování jablek a dalšího zahradního ovoce. Vydrží déle čerstvé, nezapaří se, v provětrávané přepravce se méně daří plísním a hnilobě.

Děrování zjednodušuje vizuální kontrolu uložených výrobků. U skladovaného ovoce tak například snadno objevíte nahnilé kusy a můžete je včas vyhodit.

Přestože mají ve stěnách otvory, jsou stále dostatečně pevné, abyste je mohli stohovat v několika patrech nad sebou. Stavba a žebrování udrží desítky kilogramů.

EURO přepravky mají standardizovanou velikost 600 x 400 mm a čtyři přepravky naskládané vedle sebe přesně zaplní standardní europaletu. Nabízíme tři výškové varianty 140 mm, 200 mm a 300 mm.

Materiál přepravek je hygienicky nezávadný, odolný vůči olejům, tukům, slabším kyselinám a louhům.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží