POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

DIY ozdoby z kartonu

Publikováno: 16. 12. 2020

Vyrobte neobyčejné z obyčejného. Ukážeme vám jednoduchý návod, jak vyrobit krásné ozdoby z materiálu, který se určitě i vám válí doma a zavazí.

Každý balíček, každé zboží, které si objednáte domů, přijde v kartonové krabici. Krabice se doma válí každému, a kdo říká, že ne, ten jich má nejvíce.

Pokud jich i nyní máte hned několik a nechcete je tentokrát jen tak bez užitku vyhodit, můžete zabít dvě mouchy jednou ranou. Blíží se Vánoce a za pár dní budete zdobit stromek. Jak to jde dohromady s kartonem?

Ozdoby lze vyrobit z ledasčeho, i z kartonu. Ten se navíc snadno stříhá a tvaruje. Vánočních motivů je celá řada – vločky, smrčky, andělíčci, hvězdičky… kreativitě se meze nekladou.

Vystřihnuté ozdoby můžete nechat buď v původní barvě kartonu nebo je nabarvit. Možná vám představa kartonových ozdob přijde nedostatečně vkusná, ale hnědobéžová barva na stromku nevypadá vůbec špatně. Velmi dobře zapadne k dřevěným ozdobám nebo slámovým panáčkům.

Pokud je ale karton potištěný nebo ušmudlaný, pak jej v původní podobě na stromek nevěšte. Doporučujeme jej buď nabarvit nebo obmotat celý nití či provázkem. Tento způsob vypadá také velmi zajímavě a dodá ozdobám starý rustikální styl.

Na karton kromě barev snadno chytají i lepidla. Můžete tak andělíčkům i nalepit šaty, stromečkům jehličí, zvonečky posypat třpytivými flitry, vločky zas naopak moukou nebo křídou, aby bílá barva opravdu zářila.

Tak vidíte, staré krabice nemusíte hned vyhazovat. I nyní před vánoci mohou přinést spoustu užitku a krásy. Stačí když ke kartonu přistoupíte s trochou kreativity a zručnosti.

Pokud chcete vyzkoušet ještě další zajímavou tvorbu z papíru. Zkuste quilling. I na našem blogu už jsme psali, o co se jedná a jaké dekorace z něj můžete vytvořit.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží