POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

IBC kontejnery

Publikováno: 23. 3. 2020

IBC kontejnery mají objem 1000 litrů a používají se buď k přepravě, nebo ke skladování kapalin. Mají klapkový výpustný ventil pro bezpečný a přesný odběr kapalin různé viskozity. Repasované IBC kontejnery nejsou vhodné pro potravinářský nebo farmaceutický průmysl, ale na zahradu se budou určitě hodit.

Repasované kontejnery – perfektně vyčištěné

Nabízené IBC kontejnery jsou repasované, to znamená, že nejsou nové, ale byly již dříve používané. To znamená, že kontejner může mít například nažloutlou vnitřní nádobu, nebo lehce rezavou vnější konstrukci. Ještě než se repasované kontejnery nabízí k prodeji, jsou důkladně profesionálně vyčištěny chemickou cestou. Tím se kompletně zlikvidují nečistoty z původního obsahu a IBC kontejnery se mohou používat jako nové. Je to ekologické a hlavně výhodné finančně pro obě strany.

Použití IBC kontejnerů

Asi nejznámější použití je využít IBC kontejnery na zahradě jako jednoduchou nádrž na dešťovou vodu. Ta se vám bude ve stále častějších obdobích sucha náramně hodit. IBC kontejnery se hojně využívají také v chemickém a agrochemickém průmyslu. IBC kontejnery mají rozměry 120 x 100 x 116 cm a jsou vyrobeny z recyklovaného HDPE.

Velkou výhodou je jejich velký objem (1000 litrů), široké plnící hrdlo (můžete dát pod okap), praktický vypouštěcí ventil i pevná konstrukce. Vnější kostra IBC kontejnerů je z ušlechtilé oceli, kontejner leží na pevné paletě. Díky této paletě je možné s kontejnery manipulovat paletovými a vysokozdvižnými vozíky, navíc se tak dají IBC kontejnery na sebe stohovat.

Pokud se vám zdá IBC kontejner pro vaší zahrádku až příliš velký, můžete použít plastové sudy na dešťovou vodu.

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží