POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak zvládnout předvánoční úklid

Publikováno: 21. 11. 2020

Těšíte se na vánoce? Jak budete jako rodina spolu, na klid, pohodu, dlouhé volno? S vánocemi je ale spojena i jedna činnost, kterou určitě rádi nemáte. Úklid.

Ani ti největší milovníci vánoc ho moc rádi nemají. Řeč je o předvánočním úklidu. Celý rok se velkému gruntování dá vyhnout, protože se vždy najde smysluplná výmluva. Venku je pěkně, mám moc práce, jdu sportovat… před vánoci, kdy trávíme mnoho času doma, tam už k sobě je člověk často upřímný a přestane se vymlouvat.

Vánoce jsou spojené i s bilancováním uplynulého roku. O to větší tlak vzít to aspoň jednou za rok při úklidu z gruntu. Proto o adventu uklízíme i na místech, kam jsme od minulých svátků nesáhli.

Základem každého úklidu je nalezení vhodného místa pro všechny věci, které se doteď válely tak nějak volně v prostoru. Na to jsou ideální různé úložné boxy. Abyste měli přehled, kam jste co dali, doporučujeme používat průhledné boxy. Můžete je snadno uložit do polic a regálů, kde je budete mít na očích a hlavně po ruce.

Větší úložné boxy s víkem jsou vhodné i jako náhrada právě skříněk a policových systémů. Boxy můžete postavit ke stěně, postavit i dva nebo tři na sebe (pozor ale na celkové zatížení a nosnost boxů) a ušetřit tak peníze i prostor.

Upřednostněte boxy s víky, protože z víka prach setřete snáz než z uložených věcí uvnitř.

Neprůhledné a látkové úložné boxy jsou vhodné do úložných prostor postelí, sedacích souprav nebo pod ně. Tam ukládejte věci sezónní nebo takové, které každou chvíli nepotřebujete.

Pokud se vám hala bala válí doma důležité papíry, zvlášť teď v době home office, přikupte i pár pořadačů a šanonů. Určitě se budou hodit.

A užitečné budou i pytle. Sezónní oblečení je nejlepší dát do vakuových pytlů. Zaberou minimum nutného místa a oblečení ochrání před prachem a nečistotami.

Ne všechno jen přemístíte a lépe uložíte. Hodně toho i vyhodíte. A protože už jsme u těch pytlů, rovnou pořiďte dostatečnou zásobu pytlů na odpad. Při poctivém předvánočním gruntování vám běžná zásoba možná nebude stačit.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží