K čemu jsou vhodné izolační lepící pásky?

Publikováno: 28. 2. 2023

Používají je nejčastěji elektrikáři, protože jsou nevodivé a voděodolné. Díky dobrým lepícím vlastnostem a snadné manipulaci najde ale využití všude v domě a neobejde se bez ní žádný kutil.

Izolační páska je vhodná pro vnitřní i venkovní použití pro opravy a upevnění kabelů, nebo zakrytí potencionálně nebezpečných částí elektrického obvodu. Dále k izolaci antén a kabelů proti zásahů proudem. Díky široké nabídce barev nachází také využití v označování fází a rozlišování kabelů obecně.

Důležitou vlastností pro elektrikářské použití je nehořlavost a samozhášivost. V případě zkratu tak nehrozí, že by vrstva pásky začala hořet.

Nehodí se ale jen pro elektrikáře. Nějakou verzi izolační lepící pásky máme doma asi každý. Mají totiž i obecně nadstandardní lepící vlastnosti. Mají velmi dobrou přilnavost na všech typech povrchů, takže ji snadno nalepíte na karton, dřevo, plast nebo kov a na všech površích velmi dobře drží. Zároveň však netrpí neduhem jiných velmi lepivých pásek a při odlepení nezanechává na povrchu vrstvu lepidla nebo jiné stopy.

PVC pásky s kaučukovým či hot melt lepidlem jsou opravdové držáky. Na rozdíl od běžné akrylátové pásky, která nejvíce drží až několik hodin po nalepení, hotmelt perfektně lepí ihned. Drží ihned, co ho nalepíte. Navíc jsou vhodné i pro venkovní použití. Mají velmi dobrou teplotní odolnost a poradí si i s deštěm nebo teplotami okolo nuly.

Více o vlastnostech lepících pásek s hotmelt lepidlem jsme popsali v tomto článku.

V nabídce máme širokou barevnou škálu izolačních PVC pásek. Kompletní sadu se všemi barvami také můžete koupit jako komplet za zvýhodněnou cenu.

autor:
Pavla Lébrová
marketingový specialista

 


Související zboží