POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Kreativní zdobení vánočních balíčků. Rady a tipy.

Publikováno: 26. 11. 2020

Už máte vybrané a nakoupené dárky? Gratulujeme, tu těžší část máte za sebou. A protože jste vše zvládli s předstihem, můžete si o to víc vyhrát se zdobením dárků.

Čím zajímavěji je dárek zabalený, tím lépe pod stromkem vypadá a dokonce podle vědců i zlepšuje první dojem ze samotného dárku.

Většina lidí si vystačí s klasikou. Koupí nějaký pěkný balící papír s vánočním nebo vtipným vzorem. Už zde můžete zapojit kreativitu a místo do balícího papíru použít něco netradičního. Přečtěte si naše tipy, jak nápaditě zabalit dárky třeba do novin, mapy nebo plakátu.

Pak následuje ta zapeklitá část – samotné balení, která občas znamená hodně nervů, nějaké nadávky, ale nakonec to vždy nějak dopadne a případné nedokonalosti jde skrýt ozdobnými stuhami, šňůrkami nebo papírovými hvězdami a rozetkami.

Známé vánoční symboly, ale jinak

Přijde vám, že klasické balení dárků, každý rok stejné, je už trochu nuda? Troufáte si na jiné zdobení, ale chybí vám inspirace? Tu dodáme my.

Zamyslete se, jaké jsou nejčastější vánoční symboly? Smrk, kapr, sněhové vločky, hvězda, andělíček, jmelí… a je jich ještě mnohem víc. Zkuste si představit nějaký způsob, jak tyto symboly na balíček dostat. U některých je to snadné, u některých složité.

To nejhezčí často najdete v přírodě

Začneme u těch snadných – co najdete všude venku. Třeba takové smrkové větvičky, šípek, jmelí. Stačí je vzít a zastrčit za ozdobnou stužku a výsledek vypadá opravdu dobře. Tyto dekorace se budou líbit hlavně milovníkům přírody. Nic umělého a načančaného, ale jemné a vkusné připomenutí přirozeného ducha vánoc.

Ne všechny dekorace najdete venku nebo je můžete použít v jejich přirozené podobě. Těžko na balíček dáte sněhovou vločku nebo kus kapra. To by asi moc parády neudělalo a potěšili byste maximálně své domácí mazlíčky.

Sněhové vločky si ale například můžete vystřihnout z barevných papírů, stejně tak andělíčky nebo hvězdy. Pak už jen zbývá je na balíček nalepit. Buď lepidlem, páskou, na větší a složitější 3D dekorace funguje spolehlivě tavná pistole.

Stačí jen trochu fantazie, trochu zručnosti a trochu času a vaše dárky mohou nejbližším vyrazit dech ještě před tím, než je rozbalí. Nebojte se letos vyzkoušet něco nového a potěšit rodinu a přátele.

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží