POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Podzimní tvoření pro děti

Publikováno: 30. 8. 2017

S postupujícím podzimem bude čím dál menším problémem udržet děti doma, v teple. Hraní venku s kamarády není holt taková legrace, když je lehce nad nulou a bláto. Jak je ale doma zabavit? Hlavní je, připravit se dopředu! A tak při cestě domů ze školky a školy koukejte pod nohy a sbírejte právě spadané kaštany a barevné listí. Určitě se vám budou hodit!

Kaštanová rodinka

Z kaštanů, které vysypete z kapes, se tradičně dělají nejrůznější zvířata za pomocí sirek, lepidla a zbytků kaštanových slupek. Pokud už jste doma měli žiraf a koní z kaštanů spoustu, připravte se na větší obtížnost! Zkuste s dětmi vytvořit z kaštanů členy vaší domácnosti! Kaštany můžete spojovat sirkami nebo si pomoci tavnou pistolí. V papírnictví nakupte různé provázky, chlupaté drátky a korálky. Z barevných papírů nebo knoflíků můžete vyrobit oblečení nebo doplňky pro každou figurku.  

Věnec z listů

Děti vám mohou pomoci při dekorování bytu do podzimních barev a to hned tím nejdůležitějším úkolem! Na dveře přeci patří věnec a ten děti zvládnou hravě! Podmínkou je dostatek barevných listů, které si sami nasbírají. Poté si ze čtvrtky vystřihnou široký kruh - ten bude sloužit jako základ věnce a na něj pak lepí lepící tyčinkou jednotlivé listy tak dlouho, dokud nebudou s výtvorem spokojeni.

Blázniví panáci

U posledního tipu se děti určitě hodně nasmějí! Můžou se na sebe totiž co nejvíc šklebit a křivit si obličej a to ještě v zájmu umění! Úkolem totiž je, vyrobit podobiznu toho nejbláznivějšího člověka, jakého si umí představit! Ze čtvrtky si vystřihnou ovál představující obličej. A ten pak vykreslí v těch nejdivočejších barvách. Bude se jejich panák šklebit? Něco křičet? Nebo se bude smát s otevřenou pusou? A jak bude koulit očima? Na to se výborně hodí plastové oči, které se také dají koupit v papírnictví. A co s vlasy? Na vlasy použijí děti střapaté listy. Vše se na čtvrtku připevní lepidlem v tyčince a pak už jen vymyslet příznačné  jméno.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží