POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Sanitární silikon na drobné opravy

Publikováno: 19. 1. 2018

Vaše koupelna je pár let po rekonstrukci a dalo by se říci, že je perfektní. Téměř perfektní, protože v jednom rohu kolem vany silikon těsně nedoléhá a je tam malá mezírka. Když vám řemeslníci předávali koupelnu, vůbec jste si toho nevšimli, ale teď... Kdykoliv ležíte ve vaně a snažíte se relaxovat, tak víte, že tam ta drobná mezírka je. Zároveň nechcete otevírat celé velké balení silikonu kvůli takové drobnosti a otravovat tím řemeslníky, to vůbec nepřichází v úvahu…

Díky malému balení sanitárního silikonu si s tím hravě poradíte sami!

Šroubovacím víčkem otevřete tubu a jednoduše vytlačte požadované množství. Povrch, na který budete silikon doplňovat, by měl být odmaštěný a suchý. Poté si namočte prst do mýdlové vody a vyhlaďte spáru. Hotovo! Záležitost několika minut.

Silikon má vysokou přilnavost na dlaždice, keramiku, sklo i smalt. Po vytvrzení se stává trvale pevným a zároveň pružným. Nehrozí tak popraskání silikonu v důsledku vibrací z pračky nebo jiných otřesů. Součástí silikonu jsou fungicidní složky, které důkladně ničí zárodky hub. Slouží tak jako protiplísňová ochrana. Dále je silikon odolný proti UV záření, vodě a nepůsobí na něj ani agresivní čisticí prostředky.

Jak vidíte, opravit si drobnou vadu na kráse vaší oázy relaxace, stihnete do pár minut. Stejně tak ho využijete v kuchyni kolem dřezu nebo v úklidových místnostech. A navíc kvůli pár chybičkám nemusíte kupovat celé velké balení, u kterého musíte po otevření, dobře zabezpečit balení před vzduchem.
 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží