POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Spony na vázací pásky plechové, jistota a spolehlivost při transportu

Publikováno: 16. 3. 2016

Transport se stal běžnou součástí našeho života a tak přepravní vlaky, nákladní lodě a auta už nás nijak nepřekvapí. Převoz zboží ale není úplně jednoduchou záležitostí, jak by se z frekvence transportů dalo usuzovat.
 
Právě naopak, jedná se o velice sofistikovanou a dlouho dopředu připravovanou záležitost, na jejíž realizaci se podílí mnoho profesionálů s teoretickými znalostmi i praktickými dovednostmi. Plánování převozu v sobě samozřejmě zahrnuje i zvážení nejekonomičtější, nejekologičtější a v neposlední řadě nejefektivnější varianty převozu daného zboží. Protože je transport fenomén starý jako lidstvo samo, ale během tisíciletí prošel řadou úprav a v závislosti na technologickém pokroku se vyvíjel, počítá samozřejmě i s nejnovějšími zlepšováky v oblasti převážení zboží z místa na místo.
 
Jedním z nejdůležitějších pravidel, kterými je třeba si při transportu řídit je pravidlo bezpečnosti. A bezpečnost při převozu nadměrnějších nákladů lze zaručit jen jedním způsobem. Dokonalou fixací.

Vázací pásky, které upevní na místě jakýkoliv předmět, jsou k tomuto účelu nejvhodnější. Aby vázací pásky dokonale plnily svou funkci a skutečně zafungovaly jako prevence rozpohybování nákladu, měly by být opatřeny sponami. Jen těmi lze totiž spojit vázací pásky dohromady a přispět tak k ještě většímu bezpečí nákladu. Spony mohou být vyrobeny jednak z plechu, z plastu a jednak z drátu. Záleží na detailních potřebách konkrétního nákladu a přání zákazníka, které variantě dá přednost. V plechové sponě jsou vyraženy důlky, díky nimž spona z pásky nesjíždí a perfektně drží na místě.
 
Spony jsou vhodné jak pro PP, PES, tak i PET pásky o šířce devět až deset milimetrů. Aby došlo ke spojení pásek sponou, je třeba použít páskovač, nutné je ale počítat s tím, že výsledný spoj už se nedá rozebrat. Plechové spony jsou díky svým výjimečným vlastnostem využívány i ve více namáhaných místech.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží