POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Vázací páska, balení i transport zboží bez problémů

Publikováno: 16. 3. 2016

Jak zajistit stabilitu a bezpečnost zboží během transportu je jedna z nejpalčivějších otázek se kterou se potýká každý, jehož úkolem je kromě kvalitního balení i expedice baleného zboží dál, do místa určení, které je mnohdy od místa vyslání vzdáleno i několik set kilometrů. Vzdálenost lze zdolat hned několika různými způsoby s ohledem na rozměry a vlastnosti zboží nebo urgentnost jeho odeslání. Cestu je možno zdolat vlakem, lodí, letadlem nebo automobilem. Každý ze jmenovaných způsobů kromě výhod samozřejmě skrývá i nevýhody, které je třeba brát v potaz a předejít možným komplikacím na cestě několika způsoby.

Aby zboží v procesu transportu zůstalo na místě, zajistí vázací pásky. Jakkoliv to zní obyčejně, vázací páska je skutečně tím nejefektivnějším a nejspolehlivějším pomocníkem. Polypropylenová vázací páska PP je určena pro ruční i strojní balení krabic či jiného zboží. Bez problémů se ale postará i o fixaci zboží na paletách. PP pásky vynikají hlavně vysokou mírou odolnosti, jsou velmi pevné a navíc schopné absorbovat i vyšší nárazy, hodí se tedy i do zátěžových situací, které prověří jejich perfektní vlastnosti, jako jsou spolehlivost, efektivnost a odolnost.
 
Oproti ocelovým páskám vynikají svým ekologičtějším charakterem. PP pásky se pyšní zaoblenými hranami a nepodléhají korozi. Nejenže vydrží déle, ale delší dobu také není nijak snižována jejich kvalita. Aby bylo docíleno skutečně pevného spojení, je nutné použít spony na vázací pásky. Ty jsou dostupné v plechovém, drátovém nebo plastovém provedení.

 

 
Vázací pásku lze v zájmu dokonalé ochrany zboží kombinovat i s dalšími produkty, jejichž hlavní funkcí je ochrana baleného zboží. Ochranné rohy z kartonu, které se vkládají pod vázací pásku, plní přesně tento účel. Vázací páska o šíři deseti milimetrů je prodávána v návinu o devíti stech metrech.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží