POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Balení knih jako vánočních dárků

Publikováno: 15. 11. 2016

Vánoce jsou za dveřmi a všichni se podřizují předvánočnímu shonu za účelem koupě toho nejlepšho, nejkrásnějšího a nejoriginálnějšího dárku, který by obdarovaného zaručeně potěšil jako nic jiného. Pokud vás otázka nákupu dárků už netrápí, možná přišel na řadu problem číslo dvě, který dříve či později zastihne všechny, kdo přemýšlí do čeho dárek zabalit.

Jedním z nejčastějších dárků, který pod stromečkem najde většina z nás, je kniha. Jednoduchý tvar přímo vybízí k tomu, abychom si s jejím svátečním balením trochu pohráli. Vždyť existuje tolik různých způsobů, jak knihu obalit a tolik balicích materiálů, které při tom využít, že by byla škoda zůstat jen u nudné klasiky. Vždyť celý proces balení je radost a obalovat knihu může být velká zábava, stačí se jen vybavit dobrými radami a samozřejmě prověřenými obaly a balicím materiálem, který možná prozradí něco o tom, co skrývá balíček ještě před tím, než dojde k velkému odhalení.

V případě balení knih tedy zapomeňte na nudu a odvažte se s následujícími tipy na jejich obalení takovým způsobem, který z nich učiní nejkrásnější vánoční dárek. Co takhle vyzkoušet techniku, která se nazývá teorie strun? Jde vlastně o zabalení knihy do jakéhokoliv, klidně i úplně obyčejného papíru, kouzlo teorie strun totiž spočívá v ovázání balíků cik cak provázkem nebo slabým drátkem, který na balíčku vytvoří spleť provazců, v nichž je možné najít nejrůznější vzory.

A co si připravit takmultikulturní vánoce, nebo tématicky odrazit obsah knihy na jejím obalu za použití peříček? Tuhle, v našich končinách, ne zcela vánoční ozdobu můžete na klasicky zabalenou knihu připevnit pomocí gumičky nebo barevného provázku. A komu se nelíbí pírka, může je klidně nahradit vánočními tvary vytříhanými z papíru. Stromeček, hvězda, ryba a sáňky tak efektně dotvoří zabalený dárek. Visačky na balíku navíc můžete využít jako jmenovku.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží