POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Balíme dárky s dětmi

Publikováno: 20. 1. 2017

Obecně děti dárky velmi rády dostávají. Ale proč jim nepomoci najít zalíbení i v jejich dávání? Vždyť dávání dárků patří k naší kultuře úplně stejně jako jejich dostávání a děti by se měly od malička podílet na jednom i druhém. Dárek vyberte vy a výrobu obalového materiálu nechte na dítěti.

Připravte si bílý nebo světlý měkký papír a vybavte se před samotným procesem zdobení formičkami na vykrajování těsta. Nechte malého umělce, který má teď zodpovědnost vytvořit obal, aby formičky ze spodní strany natřel barvou. A pak ho nechte vesele tiskat na papír, který se z obyčejného změní na neobyčejný. Uvidíte, že to bude zábava pro všechny zúčastněné a hlavně ohromné překvapení pro obdarovávaného, kterému se do rukou dostane skutečné umělecké dílo v podobě balicího papíru, jehož dekor vzniknul s láskou a je úplně jiný než ty, které můžete vidět na papírových či plastových dárkových taškách a balicím papíru v obchodech.

Jak obal, který by měl být používán za zcela jiným učelem přetvořit v obalový materiál narozeninového dárku? Rozhlédněte se kolem sebe a uvidíte inspiraci na každém rohu, na každé poličce a v každém šuplíku přímo u vás doma. Balit lze skutečně téměř do čehokoliv. Vezměte si například zcela obyčejný papírový pytlík na svačinu, takový, do kterého zabalíte sendvič nebo ovoce.

A teď si vezměte na pomoc dítě, které vidí originální obalový materiál vhodný k zabalení dárků pro přátele a příbuzné tam, kde váš zrak rozpoznává jen nudný obal na jídlo. Přehněte papírový sáček v jeho horní polovině a polepte jeho povrch kousky papíru tak, že z pytlíku vytvoříte tělo zvířete. Na přehnutou část nalepte uši, do spodní části nainstalujte ocas a máte úžasný obal na dárek pro dítě i dospělého. Výroba takového obalového materiálu je rychlá, levná, ekologická, ale hlavně zábavná. A každá nedokonalost obalu mu jen přidá na půvabu, nebojte se tedy balit do ručně vyráběných obalových materiálů po celý rok.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží