POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak na páskování

Publikováno: 19. 6. 2018

Páskování je nejlepší způsob jak při přepravě zabezpečit a upevnit objemnější a těžší zboží. Pokud musíte na paletu upevnit zboží, není spolehlivější způsob než právě páskování.

Pevné polypropylenové nebo ocelové pásky samozřejmě neutáhnete jen tak rukou na uzel, pojďme se proto podívat jaké možnosti nabízejí dnešní páskovače. Ty se dají nejjednodušeji dělit na ruční páskovače a páskovací stroje.

Začneme u ručních páskovačů. Ty jsou ideální do menších dílen nebo provozů, protože jsou jednoduché na ovládání a jsou nejlevnější variantou. Rozdělit je můžeme na:

  • Mechanické ruční páskovače, které pracují s PP vázací páskou, k jejímuž spojení je zapotřebí spony, případně s ocelovou páskou, tu spojují tzv. průstřihem. Některé páskovače podporují různě široké pásky, jiné pouze jednu jedinou šířku, dobře si proto zjistěte, který páskovač na jak širokou pásku potřebujete.
  • U ručních mechanických páskovačů budete potřebovat i další příslušenství, třeba kleště a nůžky na stříhání pásky, i tak ale vyjde nejlevněji.
  • Akumulátorové páskovače. Ty umožňují spojení pásku pomocí frikčního sváru, tedy bezesponkového spojení. Akumulátorové páskovače jsou pohodlnější a je s nimi snazší manipulace.

Zároveň mají akumulátorové páskovače mnoho jiných zajímavých funkcí. Ukazují vám rychlost a sílu napínání, kontrolují správné zarovnání pásky, jsou to zkrátka už takové malé počítače. Tomu ale odpovídá i cena, která se pohybuje o řád výše než u mechanických páskovačů. Pokud ale nejste drobný řemeslník, ale firma a hledáte chytré a spolehlivé řešení na upevnění zboží, určitě se investice do poloautomatických páskovačů vyplatí.

Pokud už vám nestačí ani akumulátorové páskovače a potřebujete přesedlat na větší, výkonější a rychlejší způsob fixace zboží, budete potřebovat páskovací stroje. Ty jsou buď poloautomatické nebo automatické. Pro jaké použití jsou vhodné a jaké mají výhody oproti mechanickým a akumulátorovým páskovačům se dozvíte ve speciálním článku.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží