POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jak nejlépe vyřešit potisk krabic?

Publikováno: 29. 8. 2022

Krabice jsou nepostradatelným obalem pro přepravu a distribuci produktů všeho druhu. Právě proto, že jsou tak hojně používané, by byla škoda je nevyužít k propagaci vlastní značky

Krabice s vlastním potiskem rozhodně není na místě považovat za zbytečný luxus. Každá příležitost dostat logo zákazníkovi na oči se počítá a v případě krabic vůbec nemusí jít o nákladná řešení.

Hodně muziky za málo peněz? Potisk krabice razítkem.

Pokud denně neposíláte kvanta zásilek, můžete si dovolit věnovat balení o něco více péče. Krabičky s vlastním potiskem vytvoříte snadno. Nechte si vyrobit razítko s logem, claimem nebo zajímavým grafickým prvkem a krabice si jednoduše potiskněte sami. Bude to sice o něco pracnější, ale krabičky s potiskem na vaše zákazníky zapůsobí rozhodně pozitivně. 

Malá finta, velký efekt s pomocí návleku

Pokud se chcete vyhnout tisku přímo na krabice, ať už kvůli ceně, termínu nebo z jiného důvodu, elegantním řešením je papírový návlek s potiskem. Je to pruh papíru libovolné šířky, který obepíná celou krabici a na spodní straně jsou jeho konce slepené. Návlek nebo také rukáv může být bez problému potištěný plnobarevně, může být z různých strukturovaných nebo barevných papírů, s tvarovaným výsekem apod. Jen pozor na to, že tento druh přebalu se ale nehodí přímo pro zasílání, snadno by se poškodil.

Jednoduše a účinně s etiketou

Oblíbeným řešením jsou samolepicí etikety. Mohou mít libovolné tvary a potisk může být jedno nebo vícebarevný. Aby nepůsobily lacině je dobré se soustředit na kvalitní grafický návrh.

Potisk krabic

Kartonové krabice s potiskem se vyrábějí několika různými způsoby. 

Sítotisk se hodí pro menší náklad. Tiskne se nejčastěji jednou nebo dvěma barvami.

Flexotisk je nejběžnější technikou tisku pro střední i velká množství krabic. Hodí se pro tisk nápisů, log, značek a jednoduché grafiky.

Kašírování (potahování) nabízí nejvyšší kvalitu tisku. Během procesu se nejprve potiskne samotný krycí papír (ofsetovým tiskem) a ten se následně přilepí na lepenku. 

 

Pokud sháníte kartonové krabice s potiskem, krabice na míru s potiskem nebo potisk kartonů neváhejte se na nás obrátit, rádi vám poradíme s volbou techniky potisku i konstrukce krabice. Zajišťujeme výrobu krabic na zakázku, dárkových krabic ale také lepicích pásek s potiskem. Obraťte se na nás e-mailem na [email protected] nebo telefonicky na +420 800 377 773 a nebo prostřednictvím online chatu v pravém dolním rohu na našem webu.

Jestli zvažujete i další typy obalů s vlastním potiskem, rozměry apod., projděte si web tavobal.cz, který je zaměřený právě na individuální výrobu obalových materiálů.

 

autor:
Pavla Lébrová

marketingový specialista


Související zboží