POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Kde všude můžete chytře využít obyčejné stahovací pásky?

Publikováno: 30. 3. 2020

Stahovací pásky umí pomoci se spoustou věcí, navíc jsou levné, používání snadné a hodně toho vydrží. Je až s podivem, že nehrály hlavní roli v seriálu MacGyver. Hlavní roli ale mohou hrát u vás doma a pomoci vám s řešením mnoha problémů.

Pásky asi nemusíme blíže představovat. Snadno s nimi uděláte očko o různém průměru, které spolehlivě drží a nerozvlékne se. Drží jako čert, ale nejsou ostré, takže se o ně nepořežete. Spoj se dá povolit a páska znovu použít, ale to dělá málokdo, při jejich ceně to není potřeba.

Proto si postupně představíme kde všude a k čemu se dají pásky používat.

Na zahradě

Neocenitelnou pomocí jsou například při uchycování stínící sítě k plotu. K přichycení použijte spíše silnější pásky, které neutrhne ani silný vítr. Použijte přibližně 3 až 4 pásky na každý metr plotu. Stínící síť přichycujte k vodícím lankům, ne k pletivu.

Může se stát, že se vám plot rozplete nebo hůře, někdo vám ho třeba poničí. Nasazení nového pletiva je poměrně komplikovaná operace, takže pokud vám stačí zalepit to nejhorší nebo potřebujete díru dočasně zalátat, stáhněte k sobě oba konce pletiva několika páskami.

Pásky se hodí i na jemnější práci. Třeba přichycování keříků k tyčkám. Na mysli máme silnější ovocné keře, třeba rybízy. Rajčata by se vám o hranu pásky poškodila. Protože jde o jemnější práci, úplně postačí tenké pásky.

Poslouží i všude tam, kde potřebujete přichytit truhlíky, dekorace a vůbec různé věci mezi sebou. Těžko se vymýšlí konkrétní případy, ale až na to dojde, sáhnete po páskách sami. Proto je dobré mít doma vždy pár pásek různých průměrů.

Tábory a výlety

Pokud jdete na nějakou delší vícedenní tůru, cyklovýlet, tábořit, prostě kamkoli do přírody, kde nebudete bydlet v hotelu, ale ve stanu nebo skromné chatce, vyplatí se sbalit si do batohu i pár stahovacích pásek. Stačí dvě tři. Nikdy nevíte, co se může stát.

Můžete s nimi nahradit prasklou přezku u batohu, přichytit svítilnu k čemu zrovna potřebujete, cokoli přivázat k čemukoli. Stahovací páska bude takovou další karabinou nebo šňůrou a sami víte, jak jsou tyto věci při táboření důležité. Navíc nic neváží a zabírají minimum místa, takže vás nijak neomezí.

Na další možnosti použití se podíváme zase příště.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží