POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Kde všude můžete chytře využít obyčejné stahovací pásky? 2. díl

Publikováno: 4. 4. 2020

Stahovací pásky umí pomoci se spoustou věcí, navíc jsou levné, používání snadné a hodně toho vydrží. Snadno s nimi uděláte očko o různém průměru, které spolehlivě drží a nerozvlékne se. Drží jako čert, ale nejsou ostré, takže se o ně nepořežete. Spoj se dá povolit a páska znovu použít, ale to dělá málokdo, při jejich ceně to není potřeba.

Minule jsme si ukazovali jejich použití na zahradě a při táboření a výletech do přírody. Dnes se podíváme na další nápady.

Kancelář

Už jejich vynálezci měli v hlavě jejich použití na spojování kabelů. Snadno s jejich pomocí vyřešíte shluky kabelů v kanceláři nebo dílně stejně jako jiná lanka, šňůry, vodiče nebo lišty. Kromě bezpečného svázání můžete kabely i vizuálně členit. Různě barevné pásky použijte ke svázání souvisejících kabelů.

Přichytit s nimi můžete i různé visačky, etikety, cedule.

Auto

V servisech nás za tuto radu zabijí, ale pokud vám něco v motoru poskakuje nebo odpadává a potřebujete to dočasně přichytit, tak stahovací páska je ideální volba. Jsou tenké a snadno se s nimi dostanete i na těžko přístupná místa. Odolný plast vydrží i agresivní prostředí motoru, kde jsou vysoké teploty a chemikálie.

Nahradit jimi můžete gumicuky a přivázat náklad ke střešnímu nosiči. Nebo pomohou svázat náklad uvnitř rakve. Perfektně poslouží třeba ke spojení lyží. Na všechno spojování a přivazování z tohoto odstavce doporučujeme silnější pásky.

Náhražky v domácnosti

Utrhl se vám závěs v koupelně, potřebujete vyrobit nouzový svazek klíčů a nemáte kroužek, potřebujete krátkodobě nahradit rozbité držátko zipu? Všechny tyto nehody se dají opravit pomocí stahovací pásky. Ta funguje stejně jako původní materiál, jen vypadá hůř. Ale na to se u dočasné krizové náhražky nekoukejte.

Kdyby se udělovala Nobelova cena za užitečnost, vynálezce stahovací pásky by si zasloužil minimálně nominaci.

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží