Špičková ochranná sluchátka od 3M ve třech úrovních

Publikováno: 16. 3. 2022

Poškození sluchu je jeden z nejčastějších pracovních úrazů. Rizikové je u nich zejména to, že následky mohou být doživotní. Proto v rizikových provozech ochranu sluchu nepodceňujte.

Riziko poškození sluchu je velké zejména ve stavebnictví, těžbě, v ocelárnách, na pilách, v leteckém nebo automobilovém průmyslu. Ale obtěžující hluk je na spoustě dalších pracovišť. Třeba v tiskárnách.

Zákonná hranice, kde musí zaměstnavatel nařídit nošení ochranných pomůcek, je stanovena 85 decibelů. Ale obtěžující umí být i nižší úroveň hluku.

Nejjednodušší způsob ochrany jsou sluchátka. Na výběr máte mezi špunty a velkými sluchátky přes ucho. Kterou variantu si vyberete je víceméně na vás, hluk tlumí na stejném principu. Při výběru pracovních sluchátek je klíčový údaj o útlumu zvuku. Někdy bývá označen i mezinárodní zkratkou SNR. Vždy ale udává tu samou věc - o kolik decibelů umí sluchátka snížit hladinu zvuku. Jednoduchým výpočtem pak sluchátka se SNR 30 umí ztlumit hluk z 90 decibelů na 60.

Z naší nabídky doporučujeme kvalitní sluchátka 3M. Nabízíme je ve třech ochranných úrovních.

  • Základní model Optime I tlumí zvuk o 27 dB a hodí se do dílen, kde jste vystaveni běžnému průmyslovému hluku.
  • Střední model Optime II snižuje hluk o 31 dB a určitě po něm sáhněte v náročnějších provozech. Je účinný na staveništích, v zemědělství, pilách či velkotiskárnách.
  • Prémiový model nese označení Optime III a nabízí utlumení zvuku o nadstandardních 35 dB. Tento model je navržen pro použití v těch nejnáročnějších provozech. Například už zmíněné pily a tiskárny, ale také na letištích. Zaručují také maximální tlumení vysokých frekvencí hluku a díky speciálnímu akustickému spojení mezi vnitřní plochou a pouzdry dochází k maximálnímu tlumení i nízkých frekvencí.

Značka 3M je spolehlivým měřítkem kvality. Tato americká společnost se původně zabývala těžbou kamene a nerostů, ale postupně se stala lídrem v inovacích a dnes jde o obrovský koncern produkující špičkové výrobky pro široké průmyslové využití. Dobré jméno mají ve světě i jejich ochranné pomůcky.

 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží