POZOR. Ve středu 1. a 8. května 2024 bude prodejna zavřená. Děkujeme za pochopení.

Jarní dekorace na zahradu

Publikováno: 19. 2. 2018

První sluneční paprsky nás lákají na zahradu. A i když je tam stále více práce a zahrada ještě nevypadá tak krásně, jako bude za pár měsíců, i tak bychom si jí mohli trochu přikrášllit.

Holínky jako váza

Staré holínky, ze kterých už děti vyrostly nebo ty vaše, které jste prostě nahradili novějším modelem nemusíte hned vyhazovat. Stačí holínky postavit ke dveřím nebo do kouta, zatížit vodou a do nich natrhat proutky zlatého deště nebo kočiček. Tyto nové venkovní vázy můžete ještě převázat mašlí v pastelové barvě nebo bílou krajkovou stuhou, která zvlášť vynikne na černém podkladu.

Staré květináče v novém kabátku

Krajková stuha může také jednoduše zkrášlit obyčejné hliněné květináče. Čím starší a oprýskanější, tím lepší. Širší stuhu odměřte a nalepte lepidlem, které po zaschnutí bude bezbarvé. Pro tyto účely poslouží lepidlo Herkules, které můžete pohodlně nanášet štětcem.

Po zaschnutí a zasazení bylinek nebo květin umístěte květináče poblíž domu. Květináče budou evokovat velice oblíbený provensálský styl a vy si tak můžete užívat slunných dní v krásném prostředí, i když na plody své zahradnické práce stále ještě čekáte.

Zahrada v bytě

Sluníčko ještě nepálí tolik, abychom mohli venku trávit celé dny a tak se snažíme trochu té jarní zahrady dostat do bytů. Čerstvé tulipány, narcisky a zlatý déšť jsou krásnou dekorací. Dalším poslem jara může být rašící osení. A nemusíte ho zalévat pouze v květináčku. Míst, ve kterých se dá založit malé jaro, je spousta. Překvapení pro návštěvy může být travička rašící ze skořápek. Stačí si po pečení přepůlené skořápky vypláchnout, nasypat do nich zeminu a semínka a trpělivě čekat, až se zelené špičky začnou drát na povrch. Vajíčka můžete uložit do papírového kartonu, ve kterém jste si je přinesli z obchodu. Ten můžete třeba nabarvit, nebo jen zbavit zbytečného víčka.
 

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží