Během Velikonoc máme zavřeno od pátku 29. 3. do pondělí 1. 4. 2024. Otevřeno bude opět od úterý 2. 4. 2024.

Plastové sudy. Univerzální pomocníci na zahradu

Publikováno: 12. 3. 2018

Abychom si mohli v létě a na podzim pochutnávat na rajčatech, jablcích a všem, co pěstujeme na zahradě, musíme pro to během roku něco udělat. Záhonky zrýt, vyplít a pravidelně zalévat. Stromkům stačí hadice, ale drobnější zeleninu je lepší zalévat konví a na to potřebujeme spolehlivou zásobu dešťové vody. Tu nejelegantněji uchováme ve velkých sudech.

Plastové sudy jsou velmi odolné, vyrobené z pevného materiálu HDPE. Klidně je můžete nechat přes zimu venku a nedojdou žádné újmy. Sudy prodáváme ve dvou objemech – 120 litrů a 220 litrů, mezi nimi si vyberte hlavně podle očekávané spotřeby a umístění. Pokud budete mít sud na zahradě a plnit ho budete hadicí, může vám stačit menší sud. Velmi časé je i umístění pod okap. Tam doporučujeme určitě sud většího objemu, protože do něj bude při dešti voda neustále přitékat. Malý sud vám přeteče i při drobném dešti.

Sudy dodáváme i s víkem, které zajistí, že do něj nespadnou žádné nečistoty. A nejde jen o nečistoty, občas můžete zachránit život i nějakému živému tvoru, který po hladkých stěnách sudu nemá šanci vyškrábat se nahoru. Pokud máte sud pod okapem, je vám víko k ničemu, to byste ho vovodu nenaplnili. V takovém případě ho doporučujeme překrýt mřížkou s jemnými oky. Voda do něj stále poteče, ale větvičky a listí se dovnitř nedostane.

A ještě na jednu užitečnou věc se vám budou hodit. Možná na tu nejpříjemnější. Až budete v něčem potřebovat převést jablka či švestky do pálenice, bude sud jasná volba. Máme i velkou nabídku menších sudů s potravinovým atestem, tudíž vhodných pro styk s potravinami. Můžete v nich tak vést cenný náklad nejen do pálenice, ale i z pálenice. Víka sudů jsou opatřeny kovovou sponou s pákovým uzávěrem. Takže bez obav, neunikne ani kapka životadárné tekutiny.

autor:
Jiří Novák

marketingový specialista


Související zboží